Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/25/2005: "Alle hongerstakers verwijderd uit deportatiecentrum Ter Apel"

De laatste twee hongerstakers die nog in het deportatiecentrum Ter Apel verbleven en al ruim twee weken niet meer eten, zijn gisteren (woensdag 24 augustus) elders in vreemdelingenbewaring geplaatst.
TerApeljuli2004 (19k image)
Demonstratie bij het deportatiecentrum in juli 2004

In het vertrekcentrum in Ter Apel zit momenteel geen enkele hongerstaker meer.
Klik op meer!

Hongerstaker Peter Jazdan Tanah is waarschijnlijk overgebracht naar het achter vertrekcentrum Ter Apel gelegen huis van bewaring. De andere hongerstaker Jafar Sahin is met zijn vrouw en kind waarschijnlijk overgebracht naar uitzetcentrum Zestienhoven.

Een derde Iraanse hongerstaker zit sinds 17 augustus reeds in vreemdelingenbewaring in een eerste poging de nieuwe hongerstaking te breken. Zijn naam is Hassan Jacaerian en hij is opgesloten in uitzetcentrum Schiphol Oost.

Het is de bedoeling deze mensen gedwongen het land uit te zetten. Het drietal begon op 12 augustus met hun actie.

Volgens de woordvoerder van Verdonk zat het drietal na twaalf weken in Ter Apel al in de fase dat zij het vertrekcentrum moesten verlaten. Als er dan zicht bestaat op uitzetting, gaan uitgeprocedeerde asielzoekers in vreemdelingenbewaring.

De werkelijke reden is volgens Werkgroep Vluchtelingen Vrij dat de IND wil voorkomen dat door de vele publiciteit rond hongerstakingen van vluchtelingen het inhumane en falende beleid in het deportatiecentrum en het verwijderbeleid van minister Verdonk in beeld komt, zoals met de vorige hongerstaking dagelijks het geval was.

In dit kader was voor de IND extra haast geboden, omdat de drie nieuwe hongerstakers in het vertrekcentrum Ter Apel vanaf vrijdag recht hebben op een vertrouwensarts met alle gevolgen vandien.
De drie Iraniėrs zijn volgens de Werkgroep Vluchtelingen Vrij echter allerminst uitzetbaar. De groep meent, dat de hongerstakers in vreemdelingenbewaring zijn gesteld om onder het verwijt uit te komen dat mensen vanuit Ter Apel op straat worden gezet.

Het zit er in dat de drie over enige weken door de rechter in vrijheid worden gesteld, omdat ze niet uitzetbaar zijn en dus ten onrechte in vreemdelingenbewaring zijn gesteld.
Zo wast Verdonk opnieuw haar handen in onschuld. Zij heeft ze tenslotte niet op straat gezet, maar de rechter.

1 Reactie


alle asielzoekers moeten in actie komen, zodat we tegen barbarse vertrekcentrum Ter Apel zijn.zulke onmansenlijke heb je alleen van hitler gezien en nu,

zei: lot op 26/08/2005 om: 14:40u


Powered by Greymatter