Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/24/2005: "Televisiedominee Pat Robertson bepleit moordaanslag op president Chavez (Venezuela)"

De bekende rechtse televidiedominee Pat Robertson heeft afgelopen maandag (22 augustus) voorgesteld dat Amerikaanse agenten een moordaanslag zouden plegen op President Hugo Chavez van Venezuela.
chavez_castro (18k image)
Chavez met Fidel Castro

Robertson noemde Chavez een ‘geweldig gevaar’ voor de Verenigde Staten.
Klik op meer.

Robertson, oprichter van de Christelijke Coalitie van Amerika (2 miljoen leden) en voormalig presidentskanidaat voor de Republikeinen in 1992 vertelde op de "The 700 Club" dat het de plicht van de Verenigde Staten is om Chavez te stoppen en te voorkomen dat “Venezuela een lanceerplatform wordt voor communistische infiltratie en moslimextremisme”.

Chavez, een sociaal-democraat, doet zich voor als een van de meest uitgesproken critici van president Bush en beschuldigt de Verenigde Staten er van zijn regering te willen laten vallen en mogelijk complotten te smeden om hem om te laten brengen. Woordvoerders van de VS hebben deze beschuldigingen belachelijk genoemd.

“Weet je, ik weet niet veel van de doctrine van moordaanslagen, maar als hij denkt dat we hem proberen te vermoorden, dan denk ik dat we dat echt moeten doen”, zei Robertson. “Het is heel wat goedkoper dan het beginnen van een oorlog … en ik denk niet dat de olieleveranties zullen stoppen.”

Venezuela is de vijfde olie-exporteur in de wereld en een belangrijke olieleverancier van de VS. De CIA schat dat de VS ongeveer 59 % van de totale export van Venezuela afneemt.

”We hebben de mogelijkheid om hem eruit te halen en ik denk dat de tijd rijp is dat we deze mogelijkheid uitvoeren”, zei Robertson. “We hebben geen oorlog nodig van 200 miljard dollar om van iemand af te komen. Het is veel eenvoudiger om het werk in een geheime operatie te doen en er een einde aan te maken.”

Robertson heeft beslist invloed op het rechts-christelijke deel van de VS. Wanneer een fundamentalistische moslimleider een terrorist is, vanwege het door de vingers zien van het uitoefenen van geweld in de naam van Allah, dan geldt dat ook voor een christelijk leider die dit doet in de naam van God.

De vice-president van Venezuela Jose Vicente Rangel zei dat “religieus fundamentalisme een van de grootste problemen is, die de mensheid vandaag de dag onder ogen moet zien”.

Beelden van de gewraakte uitspraken van Robertson vind je hier.

2 Reacties


is deze foto bij Madam Tussauds opgenomen ofzo? Het ziet er zo onnatuurlijk uit.

zei: keesjemaduraatje op 25/08/2005 om: 22:11u

Twee berichten hieronder beklemtoonde ik al het merkwardige feit dat Robertson voor een "eigen soort"-mens afschaffing van de doodstraf bepleitte, iets wonderlijks in die hoek.En nadat de ambassadeur van Venezuel dit een oproep tot terreur heeft genoemd heeft Robertson zijn spijt uitgeproken. Achach, wat een oprechte kerel uit een stuk.

Voor devrije.nl in Tacoma,Washington USA,ik ben Cornelis Prul!
(mag ik het NOS-journaal gaan doen?) big grin

zei: Prul op 28/08/2005 om: 04:43u


Powered by Greymatter