Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/24/2005: "Hoop en wanhoop uit en over de VS"

In 1998 werd Karla Faye Tucker als eerste vrouw sinds de wederinvoering van de doodstraf in Texas doodgespoten. Zij ontkende niet dat zij twee moorden had gepleegd. Maar intussen was zij herboren christen geworden.

karla2 (20k image)
Karla Faye Tucker
Klik op meer

In een televisieuitzending smeekte zij om genade. Zij was een ander mens geworden en zou dit de rest van haar leven laten blijken, zo dit haar gegund zou worden.
Herboren-christenleider Pat Robertson sprak zich ter gelegenheid van de aanstaande executie uit ten gunste van haar en tegen de doodstraf. De gouverneur van Texas zei dat hij na ernstige afweging besloten had de executie toch door te laten gaan. In een interview daarna maakte hij grappen over de gebaren die Tucker had gemaakt op de televisie. De gouverneur gold ook als herboren christen. Zijn naam: George W. Bush, degene onder wie een record aantal executies zijn uitgevoerd.

Zeven jaar later komt Pat Robertson op televisie pleiten voor moord op de democratisch gekozen president van Venezuela. De motivatie is in feite niet belangrijk, want deze komt neer op dezelfde wartaal die je uit die hoek kunt verwachten. Robertson spreekt voor zijn beurt. En zijn vriend Bush zal het moeilijk krijgen een militaire staatsgreep op zijn Chileens - 11 september, 1973 dan - te organiseren in Venezuela. Chávez is zeer populair, ook in het leger. Maar het is niet onmogelijk dat hij, net als Castro 45 jaar geleden, figuurlijk tot communist wordt gebombardeerd (dat was Castro oorspronkelijk ook niet).

De burgemeester van Salt Lake City riep op tot de grootste demonstratie uit de geschiedenis van zijn stad, ter gelegenheid van een bezoek van Bush, maandag 22 augustus. Hiervoor kon Bush zijn vakantie onderbreken, wat hij niet doet om even langs de buren in Camp Casey te gaan. Twee dagen daarvoor was een demonstratie tegen werving voor het leger gewelddadig uiteen gedreven door de politie.
De burgemeester zou zelf meedoen. Er waren tweeduizend mensen op de been. Wij weten niet of dit een record is voor Salt Lake City. Voor Bush kwamen zesduizend mensen. Ook daarvan weten wij niet of het een record is.

sieg_heil (15k image)

We weten wel waar we dit gebaar van kennen, nietwaar?


Powered by Greymatter