Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/22/2005: "Steun gezocht voor anarchistisch studie- en onderzoekscentrum in Marokko"

Een groep in Marokko is momenteel bezig met het opzetten van een anarchistisch studie- en onderzoekscentrum.
anarchism_text (26k image)
De groep roept de internationale anarchistische beweging op dit project te steunen. Een oproep die de Vrije van harte ondersteunt al was het maar omdat tekenen van anarchisme in Marokko zeer schaars zijn. Anarchisme is grotendeels onbekend in Marokko.
Klik op meer.

Het belangrijkste doel van het Libertair Studie- en Onderzoek Centrum (CLER) is het verzamelen, classificeren en archiveren van alles dat in relatie met anarchisme staat: boeken, geschriften, werken, tijdschriften, kranten, affiches, pamfletten, video’s, en filosofische en sociologische periodieken. Dit laatste is ingegeven door de opvatting dat deze wetenschappen peilers zijn van een kritische geest, die zich bewust is van de noodzaak van pluriformiteit en verscheidenheid.


Naast het vormen van een bibliotheek met anarchistische literatuur wil de groep conferenties organiseren over theoretische kwesties die het anarchistisch erfgoed belichten. Het gaat om informatievoorziening over ervaringen in andere landen om mensen duidelijk te maken dat kapitalisme niet de eindbestemming van de mensheid is, al is de strijd er tegen zwak, verspreid en zwak georganiseerd.

De groep wil dit materiaal in verschillende talen verzamelen. Het vertalen van teksten in het Arabisch zal een van de aandachtspunten van het centrum worden. Voorts wil de groep debatten, seminars en tentoonstellingen organiseren alsmede andere activiteiten om libertaire schrijvers en militanten vanuit de gehele wereld te ontmoeten.

Op dit moment werkt de groep aan de publicatie van een tijdschrift genaamd “Hier en Nu”.

Hoewel de groep zich bewust is van de moeilijkheden die hun project oplevert, denken betrokkenen met de steun van vergelijkbare centra toch in hun opzet te slagen. Anarchistische studie- en onderzoekscentra en andere anarchisten worden dan ook opgeroepen het project in Marokko te steunen.

De groep is te bereiken via dit mailadres van Brahim Fillali.


Powered by Greymatter