Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/21/2005: "Politie gebruikt tasers tegen anti-oorlogsdemonstranten in Pittsburgh (VS)"

De politie gebruikte vandaag tasers tegen anti-oorlogsdemonstranten in Pittsburgh, die actie voerden tegen het plaatselijke wervingsbureau van het leger.
Pittsburghpog2.jpgmid (26k image)
Demonstranten bij het wervingsbureau

Naast dit wapengebruik dat flinke elektrische schokken veroorzaakt, zette de politie ook honden en pepperspray in. Zes deelnemers aan de actie werden gearresteerd en velen raakten gewond. Twee actievoerders belandden in het ziekenhuis.
Klik op meer.

Zo’n honderd mensen namen vandaag deel aan de actie die tot doel had het rekruteringsbureau van het Amerikaanse leger in Pittsburgh te sluiten. Voor de tweede keer deze maand slaagden de actievoerders hierin. Het was reeds de zesde maal dat een dergelijke actie in Pittsburgh plaatsvond. Reeds voorafgaand aan de actie van vandaag was duidelijk dat het bureau gesloten zou zijn.

De tocht naar het Oakland recruteringsbureau begon om 10.45 uur, trotseerde het verkeer om bij het bureau keurig op de stoep de ingang te blokkeren. Sprekers van dePittsburgh Organizing Group (POG) spraken over de noodzaak om de werving van het leger en de oorlog in Irak aan te pakken.

Na afloop van de speech plakte iemand een protestbord op de deur van het bureau met de tekst “Vandaag worden er geen leugens verteld, recruteringscentrum is gesloten”. Op dat moment duwde een cameraman van Fox News zijn camera in het gezicht van een actievoerder die naast het bord stond. Nadat deze de man verteld hier niet van gediend te zijn, werd de cameraman agressief. Op een gegeven moment die hij de politie dat zijn camera werd vernield.

Daarop greep de politie hardhandig in. De persoon die zogenaamd de cameraman had lastig gevallen, werd geslagen en kreeg pepperspray te verduren. Daarna werd een vrouw gegrepen, geslagen, met pepperspray in het gezicht bewerkt terwijl ze op de grond lag en vervolgens met de taser beschoten, terwijl drie grote politiemannen om haar heen stonden. De vrouw moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Beelden van deze politie-actie vind je hier.

Vervolgens werd ook een mannelijke actievoerder gearresteerd en met pepperspray en tasers bewerkt.
Pittsburgh210805 (34k image)
Politieman schiet met taser op liggende demonstrant

Een grote politiemacht joeg de groep van de stoep af en sloeg mensen, waarbij een politiehond werd ingezet om mensen achterna te zitten. Beelden hiervan zie je hier.

Een 68-jarige vrouw die wegliep werd van achteren door de hond gebeten. Ook liet de politie een videofilmer bijten die er met een scheur in zijn broek vanaf kwam. Een 17-jarig meisje werd naar de grond geslagen omdat ze vroeg naar de reden van het buitensporige politiegeweld. Een groep kinderen werd eveneens door de pepperspray geraakt, terwijl de politie tevens een man in een rolstoel sloeg.
Veel mensen die dreigden te worden gearresteerd, werden door mede-actievoerders ontzet.


Powered by Greymatter