Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/21/2005: "Jean-Charles: het nut van een toch nog vrije pers"

Nee, de CCTV-installatie van die metro was nou net uitgeschakeld op 22 juli. En hij kwam uit een verdacht flatgebouw, waar een van de terroristen van 7 juli iets mee te maken had. (Nu blijkt dat deze het adres van een sportclub in het gebouw op zak had - een niet zo sterke aanwijzing om het mild uit te drukken).
Klik op meer, maar wees voorbereid op een nare foto

Hij was uit de bus gestapt - het rare in het verhaal is al dat hij daarin niet aangehouden is, terwijl hij verdacht werd -, liep naar het metrostation, werd door de politie toegeroepen dat hij stil moest staan. Hij ging verdacht hard rennen, sprong - zonder te betalen dus - over het metropoortje heen, rende het perron op en werd hier overmeesterd en kreeg vijf kogels door zijn hoofd geschoten. Hij was verdacht dik gekleed geweest voor zo'n zomerse dag.
Toen bleek dat hij een volstrekt onschuldige Braziliaanse immigrant was werd gezegd dat zijn verblijfsvergunning al een jaar verlopen was.

Het is allemaal niet waar. Hij had een geldige verblijfsvergunning. Hij had het algemeen gedragen Geglobaliseerde-Werelduniform aan: spijkerjack met t-shirt, spijkerbroek. Er is niet naar hem geroepen. Hij liep kalm naar het toegangspoortje, stak zijn abonnement in de automaat, greep een gratis krantje, liep naar de metro en spurtte op het perron om nog naar binnen te kunnen. Hij ging zitten en pakte zijn krantje. Een stille nam hem in de houdgreep, een andere duwde hem op de grond en joeg hem acht kogels in hoofd en rug. In het gangpad van de metro. De CCTV deed het wel. Zie hieronder.

De hoofdcommissaris van Londen, Sir Ian Blair, heeft moedwillig en wetend dat hij loog de praatjes verkocht die al snel verspreid werden, op persconferenties. Het interne onderzoek naar de toedracht zou maanden gaan duren.
Een lid van de onderzoekscommissie kon dit alles blijkbaar niet met zijn of haar geweten verenigen en 'lekte' naar ITV-News.
Ook deze Blair blijft natuurlijk zitten. Hij wordt gedekt door de minister van binnenlandse zaken en natuurlijk door zijn naamgenoot, die ook niet in zijn eerste moorddadige leugentje is gestikt.

Jean-Charles de Menezes, koffie-met-veel-room-kleurige huid, donker krulhaar. Reden genoeg om hem standrechtelijk te executeren in het openbaar.
"Wij zullen onze beschaving verdedigen".

menezes2 (9k image)
Jean-Charles de Menezes in het gangpad van de metro, Stockwell


Powered by Greymatter