Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/19/2005: "Taser-wapen onder vuur in VS"

De stad Dolton (Illinois, VS) heeft een rechtszaak aangespannen tegen de in Arizona gevestigde onderneming, die het Taser-wapen fabriceert. Dit wapen dat flinke elektrische schokken veroorzaakt, zou niet goed getest zijn en zou op basis van onjuiste informatie aan de politie zijn verkocht.
Taser (17k image)
Amnesty International meldt dat sinds 2001 in de VS en Canada meer dan 114 mensen zijn overleden nadat het wapen tegen hen was gebruikt.
Klik op meer.

Tegen de firma Taser International loopt inmiddels ook een onderzoek inzake de misleiding van aandeelhouders wegens vermeende veiligheidsclaims.

In Dolton hebben de burgemeester en het hoofd van de politie inmiddels besloten om de Taser-wapens niet meer te gebruiken. De rechtszaak heeft als inzet om de gespendeerde 8000 dollar terug te krijgen. De aanschaf van de Tasers was ingegeven met de garantie dat de wapens geen dodelijke slachtoffers zouden veroorzaken.

De fabrikant wijst op talloze onafhankelijke studies die de veiligheid en de effectiviteit van het wapen roemen in vergelijking met andere geweldsmiddelen.

Hoewel medici slechts een handvol doden wijt aan het gebruik van de Taser, menen slachtoffers en andere betrokken groepen op het gebrekkige wetenschappelijke onderzoek dat gedaan is naar de effecten van het wapen op mensen.

Ook politiedepartementen in andere staten in de VS overwegen rechtszaken tegen de fabrikant aan te spannen, maar zijn bereid deze niet te voeren als de firma de wapens terugneemt.

De continue stroom slechte publiciteit en rechtszaken van families van dodelijke slachtoffers als gevolg van Taser-schokken doen het bedrijf geen goed. De omzet is in het tweede kwartaal van 2005 met ruim 3 miljoen dollar gekelderd, in vergelijking met die van een jaar daarvoor.

Bron: New Standard

2 Reacties


Ik heb tuis ook een 'taser' maar dan voor vliegen big grin
Deze vliegen worden letterlijk gecremeerd op het rooster en daarna stinkt de hele keet naar een crematorium.
Dus dat ding gebruik ik niet meer slecht

Dus laat die Wouten nu ook maar gewoon een glasfiber stokje gebruiken, is wel zo biologisch verantwoord.

zei: Bolus op 19/08/2005 om: 22:19u

taser doet me denken aan faser met de gebruikelijke stun en kill functie, maar in tegenstelling tot die werkt deze willekeurig idioot

zei: ddxt301 op 20/08/2005 om: 17:32u


Powered by Greymatter