Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/17/2005: "Arlington West"

Bij de 'ranch' van George W. Bush in Texas is een symbolische begraafplaats ingericht: Arlington West. Er staan inmiddels bijna tweeduizend kruisen, halvemanen en davidssterren, elk met de naam van een gesneuvelde Amerikaanse soldaat. Gevallen - waarvoor? Dat willen de mensen van Camp Casey, te beginnen met Cindy Sheehan, de moeder van Casey, weten van Bush. Die heeft al laten weten zijn "normale leven niet verstoord te willen zien" door moeders van omgekomen soldaten en dergelijke. Het verzet tegen de oorlog heeft op onverwachte manier een vorm en gezicht gekregen.

3.Cindy24_sm (95k image)
Na een actie van een Bushfan
Klik op meer

De aanhang van Bush wordt nog wel eens beschreven als 'protofascistisch'. De geluiden uit die hoek worden steeds schriller en weerzinwekkender. Waarom heeft de VS Irak aangevallen? Het antwoord is steeds veranderd sinds maart 2003. Waarom zijn er nog steeds ruim 130.000 Amerikaanse militairen?
Steeds meer ingezetenen van de VS vragen het zich af. De Bushaanhang reageert steeds gestoorder. Tiepjes van de Murdochmedia en dergelijke noemen Cindy Sheehan een landverraadster, een antisemiet (! - vanwege verzet tegen de oorlog tegen Irak!?) en een nuttige idioot voor ultralinks.
Dronken of gedrogeerd schieten ze op het Camp Casey. Een was er zo slim om door de rij graftekens heen te rijden. Dat leidde tot een lekke band en zowaar tot zijn arrestatie. Het is de vraag hoe strafbaar het is om symbolisch aan grafschending van gevallen Amerikaanse militairen te doen. Misschien doet het nog wat mensen uit hun oorlogsroes ontwaken.
Laten we niet vergeten dat George W. Bush in november 2004 een mandaat heeft gekregen van 51% van 51% van de kiesgerechtigden - iets meer dan een kwart van de kiesgerechtigden dus. We mogen aannemen dat het protofascisme in de VS meer een kwestie van grote bek en wapens dan van grote aantallen is.


Powered by Greymatter