Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/17/2005: "Twee F-16s uitgeschakeld"

Het embleem van het "311e squadron" van Volkel, nieuw. Volgens hen staat er: "gelijk een adelaar jaag ik". Volgens mij staat er in het geheel niets onder die afbeelding. Helaas kun je niet zeggen: als ze hersens hadden zouden ze gevaarlijk zijn. Ze zijn gewoon gevaarlijk, door het wapentuig waarover ze beschikken.

aquila (10k image)
Ut aquila praedans?
Klik op meer

Een 52-jarige Italiaanse vredesactivist heeft op 10 augustus twee F-16 gevechtsvliegtuigen ontwapend. Hij wist de vliegtuigen onopgemerkt te naderen en liet een hamer los op de vliegtuigen en de controlepanelen. Hij werd opgepakt en gearresteerd terwijl hij met de tweede F-16 bezig was. De schade zou in de miljoenen lopen.
De hamer was speciaal gesmeed in Assisi, de stad van Franciscus.
De actie was een protest tegen kernwapens, in de week van de zestigste verjaardag van de atoombommen op Hirosjima en Nagasaki. Nederlandse F-16s kunnen gebruikt worden om Amerikaanse kernbommen te werpen. Hiervan staan er twintig opgesteld op de luchtmachtbasis Volkel. Vanaf de basis in Woensdrecht worden de F-16-piloten getraind en de vliegtuigen worden er gerepareerd.
De activist, die een kwart-eeuw actief is in de vredesbeweging, heeft bekend en zit gevangen. De zaak komt al voor op 1 september in Breda.

Stuur een brief of een kaartje:
Turi Vaccaro
H.v.B. De Boschpoort
Nassausingel 26
4811 DG Breda

1 Reactie


Vrede en alle goeds!

zei: W.M. op 17/08/2005 om: 13:44u


Powered by Greymatter