Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/14/2005: "Steunorganisaties roepen hongerstakers Ter Apel op hun actie te beŽindigen"

De Werkgroep Vluchtelingen Vrij en Prime hebben vanmiddag de laatste twee hongerstakers van Ter Apel opgeroepen hun actie te beŽindigen.
GMII (18k image)
(Foto: Netcolors.net)
Beide organisaties willen niet dat de hongerstakers Azita Aslami en Mohammad Mehdi Neshat blijvend lichamelijk letsel oplopen, zo niet de dood vinden door de halsstarrige en onmenselijke opstelling van de Nederlandse regering.
Klik op meer.

De steunorganisaties vinden dat de hongerstaking de publieke opinie, de gemeenteraad van Vlagtwedde en deel van de Tweede Kamer duidelijk hebben gemaakt, dat het regime in het vertrekcentrum mensonterend is, de vertrekcentra Ter Apel en Vught dicht moeten en alle vluchtelingen die onder de oude vreemdelingenwet in Nederland asiel hebben aangevraagd een verblijfsvergunning moeten krijgen in de vorm van een specifiek of algemeen pardon.

De hongerstakers hebben de IND gedwongen om op de 42e dag van de actie met hen te onderhandelen over het Ė zei het met een omweg Ė verkrijgen van een verblijfsvergunning, waar betrokkenen jaren geleden al recht op hadden. Dit nadat de IND de actie 41 dagen genegeerd heeft en tevergeefs gepoogd heeft om de hongerstaking te breken door hen over het hele land te verspreiden.

Naar aanleiding van de door de hongerstakers en de andere vluchtelingen uit Ter Apel georganiseerde demonstratie van afgelopen woensdag in Den Haag en hun petitie aan de Vaste Kamercommissie van Justitie hebben de Tweede-Kamerfracties van de PvdA, GroenLinks en SP besloten dat er op zeer korte termijn een hoorzitting moet komen over het functioneren van de vertrekcentra en hebben zij tevens kamervragen gesteld over de situatie en het regime in de vertrekcentra.

Dit alles overziende vragen de beide organisaties, als ondersteuners van de legitieme strijd voor de sluiting van de vertrekcentra en een verblijfsvergunning voor alle 26.000 van Verdonk, de hongerstaking te beŽindigen.

Het is aan de Werkgroep, Prime en anderen om de fakkel over te nemen

ďDe keuze is aan jullie. Ongeacht wat jullie in deze beslissen blijven wij achter jullie staan en zullen jullie blijven steunen in jullie strijd voor een menswaardig bestaanĒ, aldus De Werkgroep en Prime.

2 Reacties


Ter Apel is CONSENTRATIEKAMP slecht

zei: ALI op 17/08/2005 om: 09:59u

het is een grote daad tegen mensen recht, rita verdonk doet netals hitler, zulke anti-mensen behandeling

zei: lot op 19/08/2005 om: 12:07u


Powered by Greymatter