Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/14/2005: "Inval bij Duits anti-atoom blad"

Op donderdag 11 augustus heeft de politie een inval gedaan bij het Duitse blad "Anti Atom Aktuell" in Tollendorf/Wendland wegens het oproepen tot strafbare daden.
Duitsland320889 (21k image)
Actie bij de Sociale Dienst vanuit het Precair-Kamp

De huiszoeking stond in verband met de internetsite van het Precair-kamp dat van 5 tot 13 augustus in Reddebeitz bij LŁchow plaatsvond. Op deze site wordt verwezen naar de term 'Yomango', dat in het Spaans 'ik steel' betekent.

De inval waarbij zo'n 40 politiemensen betrokken waren, vond plaats bij degenen die de website hebben aangemeld en troffen aldus het anti-atoomblad. Computers en meerdere kisten met allerhande materiaal werden namelijk in beslag genomen, waardoor de werkzaamheden aan het blad dat zeer actief was in de strijd tegen de atoomtransporten in Duitsland, stil zijn komen te liggen.

Wie steelt hier nu eigenlijk van wie?

Eerder deze zomer (5 juli) deed de politie een inval bij Labournet, een netwerk van linkse vakbondsactivisten die zich bekommeren om sociaal-economische vraagstukken. Bij huiszoekingen van een drietal betrokkenen werden complete computers en ander materiaal in beslag genomen.

Als voorwendsel gold een pamplet dat in december 2004 in Bochum werd verspreid, waarbij gebruik werd gemaakt van het briefmerk van het Arbeidsbureau. Daarin werd gesteld dat privť-huishoudens voortaan ook 1 eurobanen konden instellen. Wie belangstelling had, kon zich melden bij het Arbeidsbureau. De actie werd opgeŽist door het 'Commando Paul Lafargue', die verwees naar de campagnesite van Labournet die gewijd is aan de sluitingscampagne van sociale diensten in Duitsland.

Voorwaar vergrijpen van formaat! Vandaar dat in beide gevallen het politieoptreden heeft geleid tot de vraag of er hier andere belangen in het geding zijn, dan die worden voorgewend.
Powered by Greymatter