Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/12/2005: "Arbeidsbureau's werven voor het leger"

Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) in Delft werft jonge werklozen voor het leger.
nude_anti-war_women_sydneym2 (16k image)
Anti-oorlogsprotest in Sydney in 2003
Dit arbeidsbureau stuurt regelmatig brieven naar jonge werkzoekenden dat er wellicht een ineteressante vacature voor ze is. Eenmaal op gesprek krijgen zij te horen dat ze in het leger aan de slag kunnen.
Klik op meer!

De werkzoekenden zijn niet verplicht om de baan aan te nemen, maar volgens het Haags Vredesplatform, die deze zaak aan de kaak stelt, worden mensen wel onder druk gezet. In de brief staat namelijk dat, wanneer zij niet op het gesprek verschijnen, dit gevolgen zou kunnen hebben
voor de uitkering.

Volgens secretaris Jan Bervoets van het Platform is hier sprake van een 'knieval voor het leger' die onacceptabel is. Het Haags Vredesplatform wil laten onderzoeken of er actie kan worden ondernomen tegen het CWI.

De nood in het leger moet wel erg hoog gestegen zijn, nu men dit soort maatregelen aanwendt om van kannonenvoer verzekerd te zijn. Al langer is bekend dat vooral de landmacht er onvoldoende in slaagt recruten te werven. Tegelijkertijd wordt het begrip 'passende arbeid' kennelijk steeds verder opgerekt onder het motto: Het leger, een moordbedrijf!

3 Reacties


Tja, het is belachelijk. Assen ging al eerder mensen oproepen om naar bijeenkomsten van het leger te gaan en als ze niet gingen zou het gevolgen hebben, de brief was op die manier opgesteld. Het is echt belachelijk. slecht

zei: Farshad op 13/08/2005 om: 12:43u

Verkapte dienstplicht!
Dienstplicht was toch afgeschaft!! boos, grr

zei: Bolus op 13/08/2005 om: 15:17u

Het is een kwestie van tijd tot in dit land waar Normen, Waarden en Eigen Verantwoordelijkheid Nemen zo belangrijk geacht worden de door het CDA beheerste overheid vindt dat werk in de "relax-industrie" passend is. En niet alleen, maar natuurlijk wel hoofdzakelijk voor vrouwen.

zei: Cornelis Prul op 16/08/2005 om: 10:18u


Powered by Greymatter