Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/10/2005: "En ze organiseren zich tegenwoordig in China..."

Glorieus op weg naar de markteconomie onder het banier van de Partij - maar in allerlei afgelegen klinkende streken in China heeft men inmiddels ook internet en weet men dat er iets broeit...

200boerenprotchina (28k image)
Klik op meer

In Huangshi werd door meer dan tienduizend mensen gedemonstreerd afgelopen zaterdag. Het protest betrof de verandering van de status van de stad Daye, die door de inwoners doorzien wordt als een truc om land in beslag te nemen voor de bonzen van de Partij.
De demonstratie liep uit op een bestorming van het partijkantoor waarbij de gevel bewerkt werd.
Het regime waarschuwt er nog maar eens voor dat tegen protesten "overeenkomstig de wet" opgetreden zal worden. Het verzet betreft buiten de grootste steden vooral het inpikken van land door de bestuurderen van het Arbeidersparadijs van Mao en zijn opvolgers.
Dol op cijfers als communisten nu eenmaal zijn wordt vermeld dat er zevenduizend demonstraties waren vorig jaar waar drie miljoen en nog wat mensen bij betrokken waren. (Ze doen alsof ze het precies weten).
Zesduizend mijnwerkers zijn in het jaar 2004 om het leven gekomen in China. Dit ongelooflijke dodental wordt toegeschreven aan het totaal ontbreken van onderhoud en veiligheidsvoorzieningen. "De eigenaren van de mijnen voorzien hier niet in." De eigenaren? Was het Volk dan niet de Baas hier, mijnheer Zalm en dus overal de eigenaar van - ach, even vergeten, u bent ook veranderd, mijnheer Zalm de mao´st...
Wordt zeker vervolgd...
Bronnen: Reuters, Washington Post(!)

Als iemand weet wat er geworden is van Hong Kong Voice of Democracy? Hun website is nogal duidelijk verdwenen...

1 Reactie


Waarschijnlijk neergehaald door Bush?

zei: Farshad op 13/08/2005 om: 12:49u


Powered by Greymatter