Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/09/2005: "Bericht uit de isoleercel in Michigan"

Wij berichtten eerder over de zaak van Harry Bout, een Nederlandse gevangene in de VS die levenslang zit voor iets wat hij niet gedaan kān hebben.

carsoncitycorrfac (8k image)
De gevangenis in Carson City, Michigan
Klik op meer

Harry is onlangs opgesloten in de isoleercel, "the hole", omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij. Degene die met hem begon te vechten heeft inmiddels toegegeven dat hij dit in opdracht van bewakers heeft gedaan. Om veiligheidsredenen is deze man overgeplaatst naar een andere gevangenis. (Een dergelijke vriend van de bewakers wordt door medegevangenen niet op handen gedragen en is op zijn beurt zijn leven niet zeker; de jargonterm voor zulke mensen is 'snitch').
Harry is vermoedelijk de isoleercel ingemanoeuvreerd omdat hij als "lastig" te boek staat - niet onbegrijpelijk als je twintig jaar gevangen zit voor iets wat je niet gedaan hebt.
Een paar dagen geleden is Harry hardhandig en met handboeien om onder de douche geduwd. Terwijl hij hier onvrijwillig vertoefde snuffelden de bewakers door zijn papieren. Zijn polsen zijn ontwricht. In de isoleercel is geen ventilatie, wat voor een astmapatiënt als extra bijkomende straf mag gelden.
Bewakers zijn bij dit soort "bijkomende" straffen tegelijk opsporingsdienst, rechter en uitvoerder van het vonnis. Een gewone gang van zaken in de gevangenis in de VS, land of the free, home of the brave (hand op je hart terwijl je dit kweelt!).
Weblog over de zaak Harry Bout.


Powered by Greymatter