Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/09/2005: "Nieuws van de westerburen"

Zondag 7 augustus: honderd demonstranten tegen het demonstratieverbod in de 'parlementszone'.

londenprot (38k image)
Terreurbestrijding in Londen
Klik op meer

Sinds 1 augustus jongstleden mag in een straal van 1 kilometer om het Parlementsgebouw in Londen niet meer gedemonstreerd worden. Dit in het kader van de verdediging van "onze levensstijl en beschaving", om met Tony Blair te spreken.
Bij een demonstratie van honderd mensen tegen dit verbod was aanzienlijk meer politie op de been dan er demonstranten waren. De foto spreekt voor zich.

Craig Murray was ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk in Oezbekistan tot hij uit de school klapte dat hierheen regelmatig "verdachten van terrorisme" gestuurd werden namens de "coalitie van gewilligen", en dat dit nog wel eens tot marteling tot de dood er op volgt leidde. Hij werd ontslagen en ontpopt zich steeds meer als krachtig woordvoerder tegen de Oorlogspartij - hij kent deze van binnenuit.
Op zijn weblog vertelt hij dat de zaterdag overleden oud-minister van buitenlandse zaken Robin Cook van begin af aan dwarsgezeten is door Blair. Cook wilde afzien van wapenleveranties aan het Soeharto-regime, Blair drukte de leveranties door. Dit was meteen het einde van de "ethische buitenlandse politiek" van het nieuwe Labourbewind. Cook zou een aannemelijke vervanging van Blair hebben kunnen zijn, mocht het tot regime change komen in Groot-BrittaniŽ. Deze mogelijke weg terug voor Labour is nu door de Hoogste Instantie zogezegd geblokkeerd.

cookinheaven (12k image)
Met dank aan de Britse IndymediaPowered by Greymatter