Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/07/2005: "Gemengde berichten: de komende bommen op Nederland en Iran"

Ruim 160 Nederlandse militairen in Afghanistan onder commando van de Amerikanen. Waar? waarom?
En: Iran de bom? En de bom op Iran? En wie levert de materialen?
ae08 (69k image)
Foto: Luke Powell
Klik op meer

In tijden als deze, waarin fatsoenlijke opiniemakers zeer schaars zijn, merk ik dat ik met steeds meer instemming de columns van Van Doorn lees (Trouw, 6 augustus 2005). Die man is echt gewoon "heel rechts", maar hij is niet stompzinnig rechts - zoals de meeste praatjesmakers in de corporate media.
Hij stelt de vraag hoe het zit met die Nederlandse militairen: waar worden ze ingezet, waarvoor - en hoe is het te vermijden dat zij verantwoordelijk zijn voor oorlogsmisdaden, als zij onder en namens de Amerikaanse bezetters huishouden op een plaats buiten het zicht. "Dit stinkt," zegt Van Doorn terecht.

De rekening - afgezien van de letterlijke rekening, want "wij" betalen hier voor - is aangekondigd, en zedig zwijgt de Balkenbende hoe het zou kunnen komen dat "al-Qaida" zijn oog op Nederland heeft laten vallen. Misschien is het toch even goed te weten waarom u of ik worden opgeblazen binnenkort en wat de zalvende praatjes uit Den Haag, in het voetspoor van Bush en Blair, dan eigenlijk betekenen. Maar er is maar een passend antwoord: onmiddellijk terughalen die lui.

En wat Iran betreft: het kan allemaal nog erger en gekker dan we al dachten. We meldden al eerder de plannen van de eigenlijke Amerikaanse president, Cheney, nog steeds in dienst bij oliebedrijf Halliburton, om kernbommen te gooien op Iran als het zo uitkomt. Voor wie het Engels niet kan of wil lezen: Counterpunch meldt dat Halliburton de afgelopen jaren driftig in de weer is geweest met het leveren van materiaal aan Iran waarmee "de bom" gemaakt kan worden.
The lunatics have taken over the asylum.

2 Reacties


Blijkbaar moet de markteconomie draaiende blijven!
Belachelijk allemaal!!
Wanneer struikelt deze regering eens? En de Amerikaanse? Waar is Monica L. als we haar nodig hebben?

zei: W. Mop op 09/08/2005 om: 11:03u

Monica L. is naar Iran gevlucht en is nu bij de nieuwe president razz.

Ok, even serious: ik denk niet dat ze Iran ooit binnenvallen. Als ze dat doen, dan kunnen ze het nooit aan. Iran is net zo sterk als de VS, maar ze hebben nog geen bommen. Als ze die krijgen, zijn ze even sterk...

zei: Farshad op 13/08/2005 om: 12:54u


Powered by Greymatter