Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/03/2005: "Technoparty wordt politieknuppelfestijn"

Een technoparty in Mlynec, TsjechiŽ, is tot drie keer toe op een knuppelfestijn uitgelopen voor de politie.
De vijfduizend ravers werden zowel op vrijdag, zaterdag als zondag aangevallen met traangas, pantserwagens en hondenbrigades. Er werden duizend politiemensen ingezet.
czechte (22k image)
Technomeppen
Klik op meer

Het was voor de eerste keer dat het jaarlijkse festival op deze manier "in naam van de openbare orde" werd aangevallen en opgejaagd.
Het gerucht deed al snel de ronde dat er een raver, door traangas verblind, door de politie was overreden en daarbij om het leven was gekomen.
In 1989 kon het reŽel-socialistisch bewind ten val komen door een vergelijkbaar gerucht, dat vals bleek. In markteconomisch-gelijkgeschakeld NAVO-lid TsjechiŽ blijft het angstig stil. Behalve dan dat duizenden demonstranten in Praag maandag 1 augustus het aftreden van de verantwoordelijken eisten.

De sociaal-democratische minister-president Paroubek wijst iedere vergelijking met "1989" van de hand en noemt deze beledigend. "Elke vergelijking met de huidige woestheid van jonge anarchisten is beslist verkeerd en opportunistisch." Hij heeft het vak tenslotte nog als meeloper van die goeie ouwe Partij geleerd.


Powered by Greymatter