Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/03/2005: "Dansen tussen de maļs"

Voor de tweede achtereenvolgende week werd in Strausberg (Märkische Schweiz, Oost-Duitsland) actie gevoerd tegen genetisch gemanipuleerde maļs.

hondsmais (24k image)
Tot de hondetanden gewapende politie
Klik op meer

Zondag 31 juli waren er driehonderd mensen op de been om tussen de maļs te dansen, zoals was aangekondigd. De politie was nogal nadrukkelijk aanwezig. Toch lukte het de dans op te voeren.
Een 62-jarige vrouw werd met hondebeten in het ziekenhuis opgenomen.
Het veld waartegen actie wordt gevoerd bevindt zich aan de rand van een belangrijk natuurgebied.
De actie die onder het motto "Gen-Dreck weg" wordt gevoerd wijst er volgens de organisatoren op dat het in de toekomst waarschijnlijk onmogelijk zal zijn gemanipuleerde gewassen te telen in Duitsland, omdat er steeds actie tegen gevoerd zal worden.

Noot van uw berichtgever:
Niet alleen gemanipuleerde maļs, maar de hele maļsteelt, onlosmakelijk verbonden aan de industriėle veeteelt, is in feite een belediging. Daarbij komt dat maļsvelden op allerlei plaatsen oprukken: waar tot voor kort open veld was met koeien of schapen staat nu maļs, een gewas dat blijkbaar overal geteeld kan worden.

1 Reactie


Wat nog erger is:

Het eerste menselijke slachtoffer is geveld door de gekke koeienziekte (BSE), die in de jaren ’90 van de twintigste eeuw Nederland teisterde en leidde tot het preventief ‘ruimen’ van gezonde koeien. Oorzaak van het ontstaan van BSE was het voorzetten van voedsel voor koeien bestaande uit andere koeien! Vegetariėrs gedwongen tot kanibalisme. Weer een voorbeeld hoe de mens schaamteloos met de natuur en het leven omgaat voor een paar duivelse centen.

zei: Ben Hilverink op 03/08/2005 om: 12:53u


Powered by Greymatter