Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/27/2005: "Geen excuses voor Phony Tony - ook even een boutade"

"Er is geen excuus voor de bomaanslagen," hield de Britse premier de aanwezige pers gisteren voor. Alsof het verklaren van de aanslagen in Londen aan de hand van Irak een excuus is. Een afleidingsmanoeuvre, evenals de boutade dat er al terroristische aanslagen plaatsvonden voor Irak enzovoorts. Waarbij grootmoedig aan de blokkade van en bombardementen op Irak vanaf 1991 voorbij wordt gegaan, aan de bezetting van "de gebieden" door IsraŽl sinds 1967, aan de Amerikaans-Britse en algemeen "westerse" steun voor de weerzinwekkendste regimes in de Arabische wereld, in IndonesiŽ, in Pakistan, in Afghanistan (zolang het goed uitkwam)...
Er is geen excuus voor terrorisme, maar er is een verklaring. En deze verklaring wordt mede mogelijk gemaakt door het volstrekte gebrek aan excuus voor het bovenstaande.
eldorado (24k image)
"We'll keep the red flag flying here": Movimento Sem Terra, BraziliŽ
Klik op meer

Hoe de journalisten ter plaatse iemand als Blair nog kunnen verdragen zonder een emmertje bij de hand te houden is iets wat mij ontgaat. Hoe dit met de treurbuiskijkers "in het land" zit - ach, die kunnen zappen. Het onbegrijpelijkste is, dat Blair en Bush ook nog eens een show opvoeren dat ze "shtrong leeeders" [zo sjpreekt Bush het uit] zijn, en Bush zegt over Tony dat hij cojones heeft - dat is Spaans voor kloten - Bush kan het niet uitspreken en vertaalt het maar even netjes voor zijn herboren-christelijke achterban.
Tony doet namelijk heldhaftig mee met het sproeien van verarmd uranium over Irak.
Het zijn nog mannen ook, vinden zij zelf! Wat is er misgegaan? Enkele gedachten van de mij volstrekt onbekende Thomas Fleming, een erg rechtse man geloof ik - maar dat is misschien wel goed, omdat hij als zodanig ook nog de nep van de Clintons, de Bushes en zeker de Blairs ziet - New Labour, weet u nog?

"Onze natie is er een van soldaten die burgers doden om het risico van een veldslag te voorkomen, van priesters en dominees die van alles prediken behalve "de gekruisigde Christus", van presidenten die liegen, bedriegen en stelen - en als ze betrapt worden kunnen ze alles ontkennen in de kolommen van de New York Times. Wij zijn een natie van leugenaars en nepfiguren, wij juichten toen de acteur Ronald Reagan zijn collega-acteur John Wayne de presidientiŽle Vrijheidsmedaille uitreikte omdat hij al die films gemaakt heeft over vechtende soldaten. Reagan wist het verschil niet, en wij ook niet.
Een groot aantal Amerikaanse jongeren denkt blijkbaar dat Jesse Ventura een held is. Het kan ze niet schelen dat hij helemaal niet Jesse Ventura heet, dat hij nooit heeft leren worstelen en dat hij alleen maar ruige binken speelde in de film. Bewaar me!
Het probleem met Amerika is niet dat we geen helden of rolmodellen hebben. We hebben er te veel, en geen van hen is echt."

Welkom in de wereld van de realiteit, rechtse mijnheer Fleming.

1 Reactie


Heel waar Cornelis, heel waar. In Nederland kunnen we er ondertussen ook wat van. Zojuist is bekend geworden dat Donner een wetsvoorstel heeft om "het verheerlijken, goedpraten, bagatelliseren of ontkennen van terreur strafbaar te stellen" "Hij wil de samenleving beter beschermen tegen uitlatingen die de grenzen van het toelaatbare ver overschrijden" (bron: nos) Alsof (de aandacht voor) die terreur op zichzelf staat. Ik ben benieuwd of Donner eerlijk genoeg is om dan binnenkort ook met een wetsvoorstel te komen waarmee het eenvoudiger wordt om regeringen voor het gerecht te dagen die (illegale) oorlogen en bezettingen actief of passief ondersteunen. Maar ik ben bang dat dat er niet in zit. Het wordt hoog tijd dat de westerse regeringsleiders, nu zo'n kleine 4 jaar na 09/11, hun aandacht eens gaan richten op het voorkomen van terreur en niet alleen op het bestrijden van terreur. Kortom, waar blijven de sociale initiatieven,het sponseren van onderwijs en werkprojecten in het midden-oosten, de excuses voor olie-dieverij en onderdrukking en ook heel belangrijk; eerlijke oplossingen voor israel/palestina. Tsjonge, als je ervan uit gaat dat de meeste politici niet dom zijn, hoe kunnen ze dan toch steeds weer zo blind lijken?

zei: Daan Luijkx op 28/07/2005 om: 13:23u


Powered by Greymatter