Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/27/2005: "Wilde zomernachten"

Jacqui gaat alvast naar bed, ik zit nog wat te knutselen aan De Vrije... en daar dienen zij zich aan. De wilde vrouwen die wijdbeens een bijdrage aan de voorplanting eisen deze nacht. Het zijn er soms wel twintig (ik raak nog wel eens de tel kwijt). Te veel, moet ik dan zeggen, naar Mae West: wilt u er n komen weghalen?

Klik op meer

Het zal "het klimaat" wel zijn, maar ze zijn schaarser geworden, de zomers zoals die van 2005 er een lijkt te zijn. Warm en regenachtig. Uitstekende omstandigheden voor het Piepende Buisje, Culex pipiens, om zich voort te planten en warmbloedige dieren lastig te vallen. En met de jaarlijkse weemoed stel ik vast dat de grote opeetbrigade van gierzwaluwen blijkbaar gisteren vertrokken is. Vleermuizen en libellen komen niet binnen, de spinnen kunnen het niet aan. Wat te doen als je niet wilt meppen, om allerlei redenen?
Het zoemende lichtgevende stekkertje werkt niet. Ze strijken ernaast neer. De spuitbus met citroengeur zorgt voor een dikke lucht in de slaapkamer, de dames hebben er geen last van. De citroengeraniums - ze ruiken lekker - schrikken niet af. Het smeermiddel, ook alweer met citroengeur: als het al werkt is het voor korte tijd. Volgezogen en onbeweeglijk hangen ze, diep donker verkleurd, aan het plafond, wachtend op de droge zonnige dag om haar voordeel te doen met ons bloed. Ze tarten je, en weten het waarschijnlijk niet eens. Maar zelfs als je wraakzuchtig zou toeslaan en ook nog eens een rode vlek met je bloedeigen bloed zou maken: het heeft geen zin. Het zijn de niet-volgezogenen die haar kans afwachten om toe te slaan als de nacht valt.
culexpip (5k image)

Als er iemand een diervriendelijk en wl effectief middel weet: graag. Er zijn vast wel meer mensen in deze omgeving die er baat bij zullen hebben.

1 Reactie


Ramen en deuren potdicht houden , een beetje pacifist heeft dat er wel voor over ... big grin big grin

zei: Ferry op 27/07/2005 om: 11:51u


Powered by Greymatter