Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/26/2005: "De dagelijkse Balkenzwendel - deel 1: de re´ntegratiesector"

Het heet Balkenzwendel, omdat het onder het kabinet voorgezeten door zeker persoon onverdroten doorgaat - maar in feite is het alles al begonnen onder Paars zoniet onder Lubbers. De overheid die marktwerkinkje speelt.

SchoolbordA (38k image)
Ja, als u wilt re´ntegreren zult u moeten bijleren
Klik op meer

U bent ziek van het werk, of niet door het werk. Of misschien doordat u geen werk heeft.
Een onbegrijpelijk net van instellingen die meeŰten uit de overheidspot - dus van uw belastingen - wordt over u heengegooid. U moet klaargestoomd worden voor de arbeidsmarkt. Maakt niet uit hoe ziek of oud u bent. Frisse vrolijke jonge democraten vinden dat het aan u ligt en dat u niet zo lui moet zijn: leer een vak, ouwe zak (ze noemen dit netjes VIT, want ze zijn heel netjes).
U wordt gere´ntegreerd. Het is grappig dat Trouw dezer dagen zijn tanden heeft gezet in een wel heel openlijk charlatanesk 're´ntegratiebedrijf', maar deze tandenzetterij suggereert dat alles verder in orde is met het aan de vrije jongens en meisjes uitbesteden van zeer scherp door de overheid vastgestelde taken. Terwijl het in 'de sector' een publiek niet-geheim is dat er vooral voor veel geld in gebakken lucht wordt gehandeld, en dat de eerstvolgende parlementaire schandaal-enquete 'de sector' zelf zal betreffen. Het zal dan ook waarschijnlijk niet gebeuren.
Bedrijfsartsen die bedrijfsarts worden door een stapeltje dossiers door te nemen ('cohortonderzoek' heet zoiets) en te bekijken waarop men afgekeurd of goedgekeurd wordt. Het stapeltje hoeft niet groot te zijn. Het hoeft niet intensief bekeken te worden. Goed kunnen spellen is geen aanbeveling: bij ÚÚn scriptie bleek de afgestudeerde bedrijfsarts niet eens in staat diens eigen naam behoorlijk weer te geven. Een inleiding met vraagstelling, een verhaaltje over het cohort (u dacht dat dit iets met Romeinse krijgskunde te maken had? ik ook) en een conclusie annex samenvatting - toch al gauw een pagina of zeven. Met zijn tweeŰn geschreven natuurlijk, in opdracht van en in samenwerking met het re´ntegratiebedrijf waar je toch al voor werkt.
Je kunt ook al een Bedreven Bedrijfsarts Die Nog Publiceert Ook zijn door met de duizelingwekkende conclusie te komen dat er op kantoren... houdt u vast... steeds meer met computers gewerkt wordt!
Bovenstaande is vanzelfsprekend gebaseerd op een uitgebreid cohortonderzoek van scripties.
"Ja mevrouw Demir, u wilt wel dat ik nog een maand teken, maar u bent dankzij de pilletjes een stuk rustiger dus u gaat maar weer naar uw werk volgende week."
Wordt uiteraard vervolgd.

2 Reacties


Er worden een hoop bedrijven en mensen beter aan mijn gedeeltelijke werkloosheid. Verder voel ik me ontmoedigd en afgewezen door de maatschappij door de afwijzingen. Wat wil de balkenbende (met name Zalm)?Dat ik emigreer? Nog Meer Integreer?

zei: K.D. op 26/07/2005 om: 15:43u

Beste Cornelis Prul,

veel van je artikelen lees ik graag, maar dit artikel vind ik moeilijk leesbaar. Het is rommelig en ik mis een beetje een verhaallijn. Pas ook op dat je niet te creatieve grappen toepast. Succes met het vervolg! Ga ik zeker lezen want het onderwerp vind ik belangrijk. Hoi, Daan Luijkx.

zei: Daan Luijkx op 26/07/2005 om: 17:52u


Powered by Greymatter