Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/26/2005: "Demonstraties in verband met Jean Charles"

De Movimento Sem Terra (de Braziliaanse beweging van landlozen) zal vandaag, 26 juli, bij de Britse ambassade en bij consulaten in BraziliŽ demonstreren tegen de moord op Jean Charles de Menezes.
Gisteren werd ook gedemonstreerd in diverse steden in BraziliŽ, waaronder in zijn geboorteplaats:
gonzaga (18k image)
Gonzaga, Minas GerŠis
Klik op meer

De wake van 25 juli bij Stockwell Station in Londen, waar Jean Charles zeven schoten door zijn hoofd en een door zijn rug kreeg, trok tweehonderd mensen. Hieronder waren nogal wat Brazilianen. De demonstratie verliep vredig tot een aantal mensen besloot naar het parlementsgebouw te lopen. Met ingang van 1 augustus is het in het kader van de bevordering van de vrijheid waar "zij" jaloers op zijn verboden te demonstreren in de wijde omgeving van het Britse parlement. Maar het is ook nu al niet meer raadzaam.

Uit verklaringen van nabestaanden blijkt dat Jean Charles nog niet lang voordat hij werd doodgeschoten op straat in elkaar geslagen was door onbekenden ('muggers'). De angst zat er nog goed in. Hij had ook jaren in S„o Paulo gewoond, waar dit een nog gewoner verschijnsel is. De Britse witwassers wijzen er nu op dat zijn verblijfsvergunning verlopen was. Is hij dus doodgeschoten omdat hij 'illegaal' was?

lusodemo (84k image)
De demonstratie in Londen trok vooral mensen van Braziliaanse en Portugese afkomst,
helaas...


Powered by Greymatter