Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/24/2005: "Toen ze voor de 'Asians' kwamen..."

Jean Charles de Menezes, 27-jarig mijnbouwkundig ingenieur uit Minas GerŠis (BraziliŽ), woonde in het verkeerde appartementenblok en had de verkeerde huidskleur. Hij was 'te dik gekleed voor de tijd van het jaar'. Hij werd nagezeten door stillen met getrokken pistool. Hij sprong over de poortjes van de metro en probeerde een trein in te stappen. Hij werd tegen de grond geduwd en door zijn rug en zijn nek geschoten.
De democratische terugtredende rechtsstaat marcheert verder.
Vrees met grote vreze...
menezes (9k image)
Jean Charles de Menezes, R.I.P.

Op het ogenblik dat dit op De Vrije geplaatst wordt is er een wake gaande bij het metrostation waar Jean Charles standrechtelijk werd geŽxecuteerd. Wordt vervolgd.
Klik op meer

319111 (14k image)
Bommenlegger voortvluchtig uit Falloedja

2 Reacties


Bij wijze van commentaar een interpretatie.
Zijn uiterlijk was zijn noodlot - zo gaat het in een door en door racistische maatschappij. Jean Charles ziet er echter niet uit als een 'Asian', zoals ooggetuigen van de lynching vermeldden, maar eerder als een Arabier. Zijn voornamen en - inderdaad- zijn voorkomen zouden er op kunnen wijzen dat hij (deels) afstamde van immigranten uit Ottomaans SyriŽ of het Franse mandaatgebied van die naam. In de afgelopen eeuw zijn veel christenen uit deze streken naar Latijns-Amerika geŽmigreerd. Frans was (en is) de "Europese" taal van de christenen in het Midden-Oosten, het deel van de wereld waar het christendom zijn oorsprong vindt (iets wat misschien ook nog even vermeld moet worden).

In het kader van de verdediging van de westerse beschaving zijn na 11 september 2001 in de VS - en in Nederland - naast moskeeŽn ook heel wat kerken van christenen uit het Midden-Oosten in brand gestoken.
De neef van Jean Charles, die hem geÔdentificeerd heeft in Londen, heet Pereira. Deze "joodse" achternaam weerspiegelt een Portugese geschiedenis van eeuwen.

Ze zwatelen over "multiculturele samenleving" en trekken hun pistool om je in de rug te schieten.

zei: Cornelis Prul op 24/07/2005 om: 15:19u

Deze trieste standrechtelijke executie van een onschuldige man 'om te beschermen' geeft de paniek aan onder de autoriteiten (en ook onder de bevolking). De terroristen zijn wellicht tevreden, maar voor jou en mij betekent dit alles een nog verdere inperking van onze rechten of een standrechtelijke exexutie per vergissing.

zei: Leen Brandsma op 25/07/2005 om: 15:57u


Powered by Greymatter