Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/22/2005: ""Aziatische" man doodgeschoten op metrostation in Londen"

Agenten zaten vrijdagochtend in het volle metrostation van Stockwell in Londen een man na, 'Asian' genoemd (vermoedelijk dus uit voormalig Brits-IndiŽ), die bij het instappen op de metro werd doodgeschoten voor de ogen van passagiers en wachtenden. Hij werd op de grond geduwd en vijf keer door het hoofd geschoten.

stockwell (25k image)
Stockwell, vrijdag 22 juli
Klik op meer

De vraag is nu of het vrij jagen en schieten is op bepaalde mensen in Groot-BrittanniŽ, meer bepaald in Londen. Het gaat hier in ieder geval om iemand die niet meer ondervraagd kan worden en dus wel postuum van van alles beschuldigd kan worden. Getuigen zeiden dat de man "opvallend dik gekleed was" en zenuwachtig om zich heen keek, en niet reageerde op de schreeuwende agenten. Er is al toegegeven dat hij geen wapens of explosieven bij zich had.
Nu u toch een mening vraagt van De Vrije: er is geen reden erg veel vertrouwen te hebben in de Britse omgang met wat men 'terreur' noemt. U kunt zelf bedenken hoe merkwaardig het is dat er op donderdag een soortgelijk aantal aanslagen als op 7 juli allemaal tegelijk mislukt is en dat de beoogde daders allemaal konden ontsnappen.
Er was een tijd in de jaren zeventig dat het betrekkelijk vrij jagen op katholieke Ieren in Engeland was. Geheime diensten plaatsten zelf maar springstoffen in iemands huis dat vervolgens snel doorzocht moest worden. Met welk doel?
Maar wat ook de achtergrond is van de aanslagen die niet hebben plaatsgevonden op 21 juli, het toerisme en het zich onbekommerd verplaatsen in Londen zijn er niet mee bevorderd.
En of het weergaloos beschaafde staatsmanschap van herboren christen Blair er nu echt een betere naam mee krijgt blijft de vraag.


Powered by Greymatter