Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/21/2005: "Anarchistische bouwsels langs de snelweg"

Hmm... Trouw laat het woord 'anarchistisch' vallen in verband met het goede oude frietkot (patatkraam, in Hooghollands). Maar het gaat er vooral om wat de courant er verder over schrijft.
Fritkot_tournai_04 (6k image)
Frietkot in Doornik/Tournai, foto: Paul Henry - van een vorige wedstrijd
Klik op meer

Het Mc-woord valt: de frietkoten staan onder zware druk en verdwijnen, terwille van de globaliseerdersrestaurants met oneetbare sponsachtige stukken koe en lucifersstokjes die ze Franse baksels noemen (of vrijheidsbaksels - ze doen maar).
Rubbish, childish (citaat uit: Give peace a chance - Hot Chocolate Band).
De gatukökk (Zweden), grilli (Finland), fish & chips-shop (Groot-Brittannië en Ierland) wijken voor dergelijke culinaire oncultuur? Maar dat gaat mooi niet door! Zou die krant die tenten daarom anarchistisch noemen?
Onze kameraad José Bové is wereldberoemd geworden door zijn zelfgemaakte roquefortkaas tegen een raam van de malbouffe-boeven te gooien. Kon dat raam niet tegen, klaarblijkelijk.
Een degelijke friet met tartare en vol-au-vent? Levert alleen een kledderige vlek op. Het beste advies - ook geschikt voor vegetariërs -: steun uw plaatselijke kot. Laat die burgertenten rechts liggen. Eerder dat dan meedoen aan een malle fotowedstrijd of naar een fototentoonstelling gaan (in Rotterdam, zeggen ze).
Alleen noemen we in het vervolg het patatje oorlog patatje vrede, nietwaar? Al die kleuren bij elkaar - als dat geen vrede is...


Powered by Greymatter