Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/21/2005: "Verenigde Staten 'accepteren' socialistische overwinning in Bolivia"

De traditionele partijen verwachten het zwaar te zullen hebben bij de komende verkiezingen in Bolivia in december. Voor de zekerheid heeft Washington al laten weten een overwinning van de Beweging voor het Socialisme (Movimiento al Socialismo, MAS) - die onder andere een achterban van cocaboeren heeft - te zullen accepteren.

20senado (18k image)
'De oude politiek'
Klik op meer

Een overwinning van MAS en Evo Morales als president zal - er zijn nog intelligente mensen in de Amerikaanse regering - zo een regering opleveren die net zo 'radicaal' zal zijn als Lula en de Braziliaanse regering. De overwinning van de MAS staat natuurlijk ook nog niet vast.
In ieder geval bekijkt het VS-ministerie van buitenlandse zaken alvast hoe onrust in Bolivia bestreden kan worden. "Defensiebedrijven" wordt gevraagd aanbiedingen te doen voor een betere uitrusting en bewapening van de vierduizend man tellende Boliviaanse oproerpolitie. Er moet op gelet worden dat er liefst geen dodelijke slachtoffers vallen. Dat zal een 'socialistische' president zeker niet ten goede komen.
Morales heeft laten weten steun uit Washington niet op prijs te stellen.
Bron: El Diario


Powered by Greymatter