Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/20/2005: "Bericht uit de goelag: Chief Iron Thunderhorse"

Iron Thunderhorse ofwel Biwabiko Paddaquahas is blind. Een goede aanleiding peperspray in zijn gezicht te spuiten.


recreaboscobel (15k image)
De recreatieruimte van een 'superveilige' gevangenis in de VS
Klik op meer

Op 7 juni jongstleden hebben bewakers in de Polunsky-gevangenis in Livingston, Texas de bejaarde en blinde gevangene Iron Thunderhorse onder handen genomen toen hij op weg was naar de eetzaal. Ze sloegen zijn bril van zijn gezicht en spoten peperspray op zijn ogen en vervolgens over zijn gehele lichaam. Hem was de toegang tot de eetzaal ontzegd omdat hij weigert zijn haar te laten knippen. Een federale rechter heeft bepaald dat hij in zijn mensenrechten wordt geschonden als hij hiertoe gedwongen wordt. De bewaking trekt zich hier niets van aan.
De mishandelingen zijn al dertig jaar aan de gang.

Zo'n veertig jaar geleden werd hij aangevallen door witte zoontjes van belangrijke mensen die deze Indiaan wel eens zouden gaan kaalknippen. Het viel tegen. Hij wist ze van zich af te slaan. Zij namen wraak door zijn auto van de weg te duwen. Hij zat er niet in. Wel zijn vrouw en kind.
Hij vond de moordenaars en wilde wraak nemen. De straf hiervoor kon hij afkopen door dienst te nemen in het leger en naar Vietnam te gaan. Na enkele jaren dienst weigerde hij een opdracht die hij als illegaal opvatte, en hij werd ontslagen. Als lid van de American Indian Movement werd hij in het kader van de COINTELPRO-campagne opgepakt en opgesloten voor de rest van zijn leven.

De uitspraak van het gerechtshof die hem erkent als geestelijk leider van een inheemse godsdienst is voor zijn ogen verscheurd. Wij zullen het hele verhaal van regelmatige pesterijen en kwellingen maar niet herhalen.
Je kunt hem schrijven:

Iron Thunderhorse, #624391
Polunsky Unit, 3872 FM 350 South
Livingston, TX 77351
Verenigde Staten van Amerika

2 Reacties


Wat een verschrikkingen!

zei: W.M. op 20/07/2005 om: 17:12u

dit is echt niet gewoon meer...
vreselijke macho's zijn het die bewakers....vreselijk ZIELIGE macho's die in het "gewone" leven niets voorstellen.
BAH !!

zei: sandra... op 20/07/2005 om: 18:59u


Powered by Greymatter