Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/20/2005: "Niger -waar kennen we dat verder van?"

Domme vraag natuurlijk. Bush en Blair lieten het begin 2003 duidelijk weten: Irak was wezen winkelen en had er zes ton uranium gehaald om bommen mee te maken.
Het document waaruit dit zou blijken was zo'n domme vervalsing dat geen zinnig mens er aandacht besteed aan zou hebben. Het was zogenaamd in het Frans gesteld, maar de vervalsers misten iedere elementaire kennis van het Frans.

hufeisen1 (14k image)
Nog zo'n aanleiding voor een frisse vrolijke oorlog.
Klik op meer

Het verhaal over het Nigerijnse uranium voor Irak heeft een hoofdrol gespeeld bij de van begin af aan ongeloofwaardige rechtvaardiging Irak aan te vallen. De mijnbouw in Niger staat onder controle van Frankrijk. Clandestiene aankoop - en zeker van zes ton - was en is uitgesloten. Een Amerikaanse Niger-specialist heeft dit al snel laten weten. Als dank werd zijn vrouw, actief CIA-agente, verraden door 'iemand dicht bij het Witte Huis' - zeg maar: erin. Omdat het Bushregime nu niet direct in zijn eerste leugen is gestikt zou het vreemd zijn als het nu juist hierdoor in de problemen zou komen. Maar je weet het nooit: Nixon is ook niet ten val gekomen vanwege Vietnam. Lees hier meer over de affaire in het Engels.
En die Operatie Hoefijzer - daar hoor je niets meer over. Kosovo zou als het ware in een hoefijzervormige greep genomen worden door de wettige overheid en de bevolking zou uitgeroeid worden. Het document was opgesteld in Servisch of Servo-Kroatisch door iemand die deze taal (ook alweer) niet afdoende machtig was. De dreigende genocide was aanleiding tot het bombarderen van ServiŽ, het bezetten en onder protectoraat stellen van Kosovo en tenslotte door een heel spontane CIA-revolutie afzetten van Milosevic (toegegeven, daar vergieten we geen tranen over). Over Hoefijzer en genocide niets meer vernomen. Maar ja, het was dan ook in hoge mate een EU/NAVO-onderneming, waarbij vredelievende Groenenminister Joschka Fischer een hoofdrol speelde. Die is blijkbaar toch wat slimmer dan George W. Bush. Al zal hij na de herfst wel uitgediend zijn als minister (weddenschappen over komende commissariaten elders plaatsen alstublieft).


Powered by Greymatter