Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/14/2005: "Manila, Béal Feirste, Turbi"

In massademonstraties zit altijd een bevrijdend element. Dit beeld uit Manila van gisteren spreekt boekdelen. Het ziet er naar uit dat voor de derde keer in twintig jaar een president 'door de straat' wordt weggejaagd. De politieschatting dat het om 40.000 demonstranten gaat lijkt zo op het oog aan de lage kant....

manila (16k image)
Klik op meer

- Voor het eerst sinds jaren is de Oranjemars van 12 juli in Belfast op grote vechtpartijen uitgelopen. Er worden tachtig gewonde politieagenten vermeld. Burgergewonden worden blijkbaar niet geteld. De mars werd door een katholieke ('republikeinse') wijk geleid hetgeen tot oproer leidde - niet eens tegen de traditionele optochtmensen, maar tegen de politie. Ook in Derry werd dinsdag en woensdag volop op de barricade gevochten.
morningafter (11k image)
- Een bijzonder akelig gevecht over land- en grondrechten in Noord-Kenia, waarbij een school werd overvallen. Er vielen 72 doden. Laat u niet foppen door de gebruikelijke koloniale verhalen over 'stammenstrijd' of overschrijding van een grens die weinig meer is dan een streep op de kaart, getrokken door de kolonialisten. Afgezien van het feit dat moorddadige strijd moorddadig blijft: het belangrijkste gegeven is dat het om verdeling van en beschikking over schaarse goederen gaat. Als zoiets geen economische kwestie is, wat dan wel?
keniamom (9k image)


Powered by Greymatter