Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/12/2005: "Ontploffinkje in Barcelona"

Vanochtend, 12 julli, is er een verdacht pakje gevonden bij het Italiaans Instituut (tevens consulaat) in Barcelona. Het ontplofte toen het werd opgepakt. Naar verluidt is hierbij iemand om het leven gekomen: een hond.
De actie, als men dit zo mag noemen, wordt door de staatsmedia toegeschreven aan 'tegenstanders van het systeem'.

italbarc (35k image)
Klik op meer

Een gelegenheid om te vermelden dat op 25 juni een demonstratie werd gehouden in Barcelona naar aanleiding van een arrestatiegolf gericht tegen anarchisten in ItaliŽ. De politie deed er alles aan om er een rel van te maken, te beginnen met straatblokkades en identiteitscontroles.
Er werden drie mensen voor langere tijd in een isoleercel gestopt, een van hen (van Griekse nationaliteit) is na betaling van losgeld vrijgelaten. Een tweede, Tsjechische, is na twee weken vrijgelaten zonder ergens van beschuldigd te zijn. De derde, van Italiaanse nationaliteit, zit nog steeds in preventieve hechtenis.
Als er verband is tussen deze twee berichten mag gerust aan provocatie gedacht worden. De omgeving van het cultureel centrum werd al een uur na de plof als veilig vrijgegeven.

1 Reactie


Interessant is ook dat juist vandaag de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken met verdergaande "antiterroristische" verlanglijstjes komt.

zei: Michel op 12/07/2005 om: 19:03u


Powered by Greymatter