Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/08/2005: "G8: Straatfeest Glasgow tegen klimaatverandering en de M74 weg"

Vanmiddag (8 juli) werd in Glasgow een straatfeest gehouden tegen klimaatverandering de uitbreiding van de M74 snelweg.
G8_41283983_policelines203220 (19k image)
Politie sloot het feest van alle kanten in

Zo’n 300 mensen namen deel aan deze ‘Boogie on the Bridge’ op de George V brug.
Klik op meer.
Update 9 juli

De politie begeleidde de stoet van alle kanten nadat de deelnemers om 13.00 uur in het oostelijk deel van Glasgow waren vertrokken.

Ter verhoging van de feestvreugde waren jongleurs een soundsysteem aanwezig. Diverse drummers ontbraken evenmin, alsmede een kleine sambaband. De clowns van de Clandestine Insurgent Rebel Clown Army arriveerden op de fiets. De sfeer was rustig en ontspannen ondanks massale inzet van politie.
G8Glasgow317610 (36k image)
Meegebracht spandoek in Glasgow

Dissent! die het feest organiseerde stelde in een verklaring: “We zijn hier om lawaai te maken, om onze woede uit te schreeuwen en om onze hoop uit te spreken door de dansen; om op staan en de G8 en de wereld te laten zien dat de klimaatcrisis niet langer kan worden verwaarloosd.”

Daarnaast was het feest een protest tegen de verbinding van de M74 met de M8 in het stadscentrum. Dissent verklaarde hierover dat de lokale bevolking dit voorstel verwerpt vanwege toenemende luchtvervuiling en geluidsoverlast.

Vier mensen werden gearresteerd nadat de politie de deelnemers in het centrum van de stad op de London Road blokkeerde om ze vervolgens naar de brug te begeleiden. Het feest op de brug werd van beide kanten door de politie ingesloten. Het verkeer werd omgeleid.

Voor foto's klik je hier, hier en hier.


Powered by Greymatter