Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/08/2005: "G8: Kinderoptocht vanuit actiekamp Stirling"

Gisteravond (7 juli) vond er vanuit het actiekamp Stirling een optocht plaats van de aanwezige kinderen in het kamp, hun ouders en andere activisten.
G8Kindermars (19k image)
Kinderen tijdens de optocht stuiten op politie

Ook de kinderen stuitten echter op de politie-afzettingen rond het kamp en mochten er niet door. Zelfs de oproerpolitie draafde op.
Klik op meer.

De optocht van de kinderen werd ondersteund door een aantal drummers. Een uur lang werd er gedanst, geroepen en gelopen voor de afzetting van de politie met een spandoek waarop stond "Children R Revolting". Ook acrobaten, clowns en jongleurs waren van de partij. Zo’n 500 mensen waren van de partij.

Zowel politie als demonstranten herdachten gezamenlijk de doden die bij de aanslagen in Londen vielen. Ook werd verteld waarom de deelnemers aan het kamp uit de hele wereld naar Stirling waren gekomen.

Toen de schemering inviel en de drummers hunritmes opvoerden, steeg de spanning. De politielinies werden nerveus. Politieofficieren keken gespannen nadat talloze orders via hun radio werden doorgegeven. Daarop verschenen zo’n 100 man volledig uitgeruste oproerpolitie, hetgeen de spanning verder deed toenemen. Aanwezigen die onder invloed van alcohol waren, deden eveneens een duit in het zakje.

Een gitarist doorbrak met zijn akoestische deuntjes de spanning waarop het Europese Creatieve Forum spullen bijeen bracht om een filmvoorstelling te geven. Een groot doek werd op gehangen om de film Koyaniskatzi (over de vernietiging van de aarde) met muziek van Phillip Glass te draaien.

Binnen een uur vertrok de oproerpolitie langzamerhand en ook de meeste activisten trokken richting kamp. Ook degenen die onder invloed waren van alcohol kalmeerden.

Toen de film was afgelopen vroeg de politie om een andere film en moest degene die de film draaide tal van vragen van agenten beantwoorden. Een andere film kon niet worden vertoond omdat de benzine van de agregator waarop de apparatuur draaide, op was. Een eenzame accordeonist speelde daarop liedjes.

De politie bedankte de filmmakers voor hun voorstelling.

Voor foto’s van de kinderoptocht klik je hier.


Powered by Greymatter