Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/08/2005: "Londen: Jacht de de daders ingezet"

Als gevolg van de aanslag in gisterochtend in Londen (37 doden, 700 mensen gewond) is in Engeland inmiddels een grootschalig onderzoek naar de daders ingezet.
G8Londen317314 (15k image)
Solidariteitsspandoek in het actiekamp Stirling van anarchisten uit Cambridge
Berichten dat de IsraŽlische ambassade in Londen zou zijn getipt over de aanslagen in drie metrostations en een Londense bus, werden door Scotland Yard ontkend. De Britse regering liet weten dat de speurtocht het zoeken betreft van een naald in een hooiberg.

Een claim op de website van een aanvankelijk onbekende groep, the Secret Organisation Group of al-Qaeda of Jihad Organisation in Europe, die zegt verantwoordelijk voor de aanslag te zijn, wordt door de regering serieus genomen. De regering heeft ontkend van te voren op de hoogte te zijn van de aanslagen, al wordt gesteld dat de aanslagen alle kenmerken vertonen van de werkwijze van het al-Qaeda netwerk.

De politie kan niet bevestigen dat de aanslag op de bus is gepleegd door middel van een zelfmoordaanslag. Ooggetuigen hebben echter gemeld dat een zeer opgewonden man in korte tijd vlak voor de ontploffing heel vaak druk in de weer was met zijn tas. De precieze oorzaak van de drie aanslagen in de metro is vooralsnog onduidelijk.

Het openbaar vervoer in Londen komt langzamerhand weer op gang al zijn de reizigersaantallen een stuk geringer dan normaal. Delen van netwerk blijven echter gesloten. De politie zal vandaag meer zichtbaar dan anders in de hoofdstad zichtbaar zijn.

Van de 300 mensen die het ziekenhuis moesten bezoeken, zijn er 80 die daar nog moeten verblijven. Verwacht wordt dat het dodental verder zal stijgen.

De Australische Hoge Commissaris in Londen, Richard Alston
, meende dat de aanslagen waarschijnlijk het werk waren van antiglobaliserings anarchisten om de G8-top in Gleneagles te verstoren.

Deze baarlijke nonsens werd behalve door een tweetal verklaringen uit Engelse anarchistische kring (beiden op De Vrije vertaald) ook geloochenstraft door de herdenkingsbijeenkomst die de activisten van het actiekamp nabij Stilring hielden voor de slachtoffers in Londen. Voor foto's kijk je hier. The Scotsman maakte er eveneens verslag van.

Ook Indymedia UK heeft inmiddels een verklaring uitgegeven waarin afschuw over de aanslagen in Engeland wordt uitgesproken. De groep roept op om bruggen te slaan tussen de diverse gemeenschappen om te voorkomen dat de politieke terugslag van de gebeurtenissen de moslimgemeenschap verder in de hoek zal drukken. Deze verklaring kun je hier lezen.


Powered by Greymatter