Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/08/2005: "Anarchistisch antwoord op de aanvallen in Londen"

Verschillende Engelse anarchistische groepen en organisaties hebben naar aanleiding van de aanslagen in Londen een gezamenlijke verklaring opgesteld.
london4502 (15k image)
Een stel vindt elkaar terug nabij Tavistock Square

Ook zij veroordelen de gruweldaden. Klik op meer voor hun verklaring.

Een gezamenlijk anarchistisch antwoord op de aanslagen in Londen. Met solidariteit, liefde en geestdrift.

Als sociale anarchisten en libertaire communisten betreuren we de angstaanjagende aanslagen op onschuldige mensen hedenochtend in Londen. We spreken onze diepste deelneming uit naar iedereen die geraakt is door de ontploffingen. We veroordelen het gebruik van geweld tegen gewone mensen en de daders van de bomaanslagen of het nu islamieten zijn of wie dan ook.

Terroristische aanslagen zijn totaal in tegenspraak met elke strijd voor een vrijere, eerlijkere samenleving en helpen nooit onderdrukte mensen waar dan ook ter wereld. Geweld tegen burgers is daarentegen een middel van staten en in elk opzicht even bruut als degenen die ze beweren te bestrijden.

De Britse regering heeft door Britse soldaten te laten doden en te laten doodgaan in Irak en Afghanistan, van ons allemaal een doelwit van terroristen gemaakt in hun jacht op toenemende winsten en macht ten koste van gewone werkende mensen.

Wij staan voor een wereld waarin menselijke solidariteit en samenwerking het najagen van winst als de drijvende kracht van de samenleving vervangt en voelen ons verbonden met alle mensen die alle vormen van uitbuiting en onderdrukking aanvechten. Van tegenstanders van de bezetting in Irak hier tot degenen in Irak die zich verzetten tegen zowel de bezettingsmacht als de ultra-reactionaire islamieten die door de bezetting worden versterkt.

Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van deze gruweldaden en hun geliefden.

Libcom.org Group
Anarchist Federation
IAF-IFA Secretariat
Class War
Colchester Solidarity Group
West Midlands Anarchists
Burnley Voice
Freedom Newspaper
Preston Solidarity Federation

2 Reacties


hier blijkt wel weer het korte-termijn-geheugen van de activisten uit: Osama Bin laden heeft al aanslagen uitgevoerd lang voor de oorlog in Irak begon. Dit soort terroristen hebben zo'n oorlog helemaal niet nodig, die vinden altijd wel een aanleiding.

zei: keesjemaduraatje op 08/07/2005 om: 21:44u

de aanslag op de VERENIGDE STATEN was omdat de VERENIGDE STATEN troepen in Saudi Arabie hadden gelegerd dichtbij de "heilige islamitische steden" zoals mekka en die crap.

De aanslag op ENGELAND was omdat ENGELAND troepen heeft in Irak en Afghanistan.

zei: Dylan op 09/07/2005 om: 21:00u


Powered by Greymatter