Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/07/2005: "Anarchistisch Statement over de aanslagen in Londen"

De aanslagen hedenochtend in Londen hebben ook in anarchistische kring tot verbijstering en afkeuring geleid.
0707bus450 (23k image)
Een bus in Tavistock Place na de aanslagen
Hieronder hebben we een verklaring van Engelse Ethische Anarchisten vertaald die een aantal rake opvattingen verwoord die we ons ter harte kunnen nemen.
Klik op meer.

De strijd tegen terrorisme begint met de strijd voor sociale gerechtigheid

Het is een afschuwelijke daad om onschuldige mensen te doden op een wijze zoals dat is gebeurd in Londen hedenochtend. We keuren zulke daden tegen willekeurige mensen sterk af ongeacht de misdaden die gepleegd worden door hun regering.

Tony Blair heeft verklaard dat de aanslagen bewust samenvallen met de opening van de G8. Anarchisten hebben andere opvattingen over directe actie en geweld, sommigen zijn geweldloos, maar iedere anarchist stemt ermee in dat wanneer er strijd moet worden geleverd, deze direct gericht moet zijn tegen degenen die er verantwoordelijkheid voor dragen.

Dat is de reden dat anarchisten zich momenteel bevinden rond Gleneagles en hun pijlen richten op de wereldleiders.

We zijn het ook volstrekt oneens met opvattingen over niet te vermijden slachtoffers en het idee dat de enige manier om degenen die aan de macht zijn te krijgen, bestaat uit het doden van hun onderdanen. Niet alleen is dit waanzinnig contraproductief, het is zelfs een misdaad tegen de menselijkheid.

Zulke daden hebben de neiging machthebbers juist niet te raken, maar wel de arme en de werkende mensen, degenen die gebruik maken van het openbaar vervoer en niet rondrijden in gepantserde wagens bescherm door bodyguards. Alles wat we doen in onze strijd tegen de staat en de economische orde is in de stellige overtuiging dat we allemaal het leven beter kunnen maken voor iedereen Ė niet het vernietigen ervan.

We zijn er daarom van overtuigd dat deze daden in Londen niets van doen hebben met de anti-G8 protesten in Schotland. We zijn er wel van overtuigd dat ze mogelijk wel een protest zijn tegen het beleid van sommige G8-landen, in het bijzonder Groot-BrittanniŽ. De staat Groot-BrittanniŽ is in zijn steun aan oorlog een volwaardige deelnemer aan de gruwelen tegen het menselijk leven.

We geloven niet in dit soort wraak, een onschuldig leven voor een onschuldig leven. Eerder geloven we in het omverwerpen van de oorlogsmachine en de demilitarisatie van de staat en de creatie van een nieuwe wereld zonder oorlogen en natie-staten of superstaten.

We zijn bedroefd dat een dergelijke daad is gepleegd en we zenden onze deelneming aan de slachtoffers van deze gebeurtenis, maar we zijn er tegelijkertijd van overtuigd dat dit opnieuw een stap zal betekenen richting onvrijheid. Angstige burgers hebben de neiging zich eerder tegen elkaar te richten dan de schuld te leggen bij degenen wiens beleid problemen veroorzaken.

In plaats van willekeurige arrestaties, marteling, politiestaatachtige veiligheidsmaatregelen en het bestoken van politieke activisten, doen we een beroep op mensen om sociale rechtvaardigheid te eisen. Alleen het maken van een einde aan ongerechtvaardigde oorlogen, economisch imperialisme, militarisme en politietactieken, kan de genadeklap uitdelen aan het terrorisme.

Ethische anarchisten

(Gepubliceerd op Indymedia UK)

1 Reactie


oke

zei: Juno op 07/07/2005 om: 22:56u


Powered by Greymatter