Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/07/2005: "Nadere berichten over de Londense aanslagen"

Niet-Britse media melden inmiddels dat er vijfenveertig doden zijn gevallen bij de aanslagen in Londen. Het aantal gewonden wordt nu op driehonderd geschat.

bus (24k image)
Buslijn 30
Klik op meer

De berichten over het aantal explosies in de ondergrondse lopen inmiddels ook uiteen. En de opgeblazen bus was wel degelijk een passagiersbus, geen toeristenbus. Wij laten het eerdere bericht ongewijzigd staan. Al was het maar omdat er een inmiddels weggecensureerde reactie van het Guardian-weblog staat (opgegeven naam van auteur dus niet meer te verifiėren). Vergelijkbare recties zijn inmiddels wel op het Britse Indymedia te vinden - het functioneert weer.
Niemand van de namens Bush en Blair vermoorde Irakezen of Afghanen komt weer tot leven door deze aanslagen - niemand die de rekening betaalt van de markteconomie die de G8 plannen zal er minder honger door hebben of ziek om zijn. Wie zal zeggen dit in naam van dezen gedaan te hebben liegt. Er zijn mensen vermoord in Londen - dat is niet gelogen.

3 Reacties


Als je te veel inzoomt op de gebeurtenissen, persoonlijk wordt zoals in de gangbare media gewoonlijk is wanneer de slachtoffers Europeanen zijn, dan resulteert dat in gesnik en gesnotter om mensen die je nooit hebt gekent terwijl duizenden op sterven liggen in vluchtelingen kampen elders, maar als je teveel uitzoomt zie een hoop gas die afkoelt tot een steenklomp, even blauw kleurt en daarna weer bruin en verdwijnt in de zwarte vergetelheid van het oneindig universum. Kan iemand mij de juiste afstand vertellen?

zei: Ilja Faun op 08/07/2005 om: 01:06u

Ik betwijfel of de juiste afstand te bepalen is. De aanslagen in Londen zeggen mij meer dan vergelijkbare in Baghdad of Madrid, omdat ik er regelmatig kom. Maar dat is willekeurig.
De aandacht was en is dezer dagen gericht op Schotland vanwege de G8-conferentie. Omdat de Hoge Commissaris van Australiė in Londen meteen wist te vertellen dat "de anarchisten" achter de Londense bomaanslagen zitten vanwege die conferentie, lijkt het ons geboden er aandacht aan te besteden - helaas meer dan aan aanslagen elders, buiten Europa (maar ook bijvoorbeeld in Moskou). In Londen zetelt een regering die er meteen de consequentie van oorlog aan kan verbinden en dit ook doet - dit was op te maken uit het jankerige pseudo-gestamel van Blair. Deze aanslagen leiden bijvoorbeeld weer eens de aandacht af van de vraag waarom de 'Twin Towers' zoveel erger waren dan 'Bhopal' - niet direct, maar indirect natuurlijk een van de punten die een rol spelen bij de protesten rond de G8-conferentie. Laten we werken aan een wereld waarin die vraag irrelevant is.

zei: Cornelis Prul op 08/07/2005 om: 02:06u

Het is niet onlogisch dat een spectaculaire terroristische ramp waar tientallen doden vallen, als een vulkaan die tot uitbarsting komt, de totale aandacht van de media, de politiek en het publiek op zich vestigt in vergelijk met die duizenden mensen die elke dag stilletjes en anoniem kreperen als een uitgezwermde kolonie van ééndagsvliegen aan het eind van de dag, want totale aandacht, mede door hulp van de technologie, werkt als een vergrootglas, waardoor een acute ramp veel groter lijkt dan een chronische ook al staan ze niet in verhouding met elkaar.

zei: kO nOrderisk op 13/07/2005 om: 20:47u


Powered by Greymatter