Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/07/2005: "Explosies in Londen - aanslagen?"

En het geschiedde in die dagen dat er op zes plaatsen bij de Londense metro explosies plaatsvonden in de ochtend, tegen het einde van de spits die in Londen lang duurt. Een toeristische dubbeldekker vloog de lucht in. De explosies lijken te wijzen op een geco÷rdineerde actie.
Ooggetuigeverslagen spreken van gevels die onder het bloed ziten en van vele brancards met lakens eroverheen. Verder nieuws ontbreekt evenwel tot nu toe. "Many casualties" is wat er tot nu toe over gezegd wordt - "doden of gewonden" betekent dit.
blast (31k image)
Klik op meer

Een dag nadat bekend werd gemaakt dat het Corporate Carnival van de Olympische Spelen in Londen gehouden zou worden in 2012, tegelijkertijd met de acties rond de G8 - in ieder geval is duidelijk gemaakt dat deze hoofdstad van de Coalition of the Willing niet veilig is.
Een reactie op het weblog van The Guardian (de Britse Indymedia werkte zoals gewoonlijk niet):
Wat heeft Blair verwacht? Er zijn veel mensen heel erg boos, in Irak, Afghanistan, als slachtoffers van het Britse beleid. Blair mag blij zijn, het bewijst dat de oorlog tegen de terreur nodig is en in laatste instantie is Blair verantwoordelijk voor deze explosies.

Er is moed voor nodig dit te zeggen - maar het was in de anonimiteit van een weblog. Een verklaring is geen vergoelijking. Het is onwaarschijnlijk dat het om een 'technische' calamiteit gaat. Er valt niets te vergoelijken.

4 Reacties


je zou het bijna niet geloven,en denken dat alles een groot toneel spel is

zei: buurman op 07/07/2005 om: 13:57u

Inmiddels is Indymedia UK weer op het net. Veel reacties daar. Kijk maar: http://www.indymedia.org.uk/en/2005/07/316983.html

zei: J.B. op 07/07/2005 om: 14:31u

Videobeelden op Indymedia UK: http://www.indymedia.org.uk/media/2005/07/317019.mov

zei: J.B. op 07/07/2005 om: 14:42u

de reactie van 'buurman' vind ik terecht: bij het horen van dergelijk nieuws vraag je je eigenlijk wel af waar je beland bent. Kinderlijke dromen worden zo nog wel erg moeilijk. Het zal aan onszelf liggen om dergelijke zaken niet te laten gebeuren; werk aan de winkel,
veel groeten, klaas

ps woon in vlaanderen, veel groeten van hieruit, de nederlandse situatie wordt hier soms gevolg met grote verbazing over de politieke ontwikkelingen bij jullie de laatste jaren, het lijkt daar wel een panische verwarring soms in Nederland. Nu ja, hier gaat het niet altijd beter. Het is hier politiek gezien niet ook 'je dat'. Er zal veel geduld nodig zijn om de rust wat te doen terugkeren. Ik weet niet hoe jullie denken over wat hier gebeurt? Groeten

zei: klaas de leeuw op 10/07/2005 om: 15:27u


Powered by Greymatter