Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/05/2005: "G8: Voorbereiding op de blokkades van 6 juli"

Morgen moet het dan gebeuren: de blokkades van Gleneagles waar de leiders van de G8 voor hun top bijeenkomen.
G8Stirling316221 (27k image)
Spandoek in het actiekamp Stirling

De media spreken van een miljoen mensen die mogelijk naar de plaats van handeling komen. Zo’n 13.000 politiemanschappen staan paraat om protesten de kop in te drukken, terwijl Bush heeft laten weten de Amerikaanse belangen te gaan dienen.
Klik op meer.


In het actiekamp Stirling waar Dissent! haar basis heeft, is men druk bezig met de voorbereidingen op de blokkades van morgen. Een aanwezige Nederlandse activist sprak vanmiddag op Indymedia de verwachting uit dat het kamp door de politie geblokkeerd gaat worden om te voorkomen dat de aanwezigen actie gaan voeren.

Een Ierse anarchist liet vandaag weten dat de sfeer in het kamp niet te leiden heeft gehad onder de repressie tijdens het Carnaval in Edinburgh. De aandacht is volledig gericht op de voorbereidingen van de blokkade-acties morgen.

Het kamp functioneert basisdemocratisch. Het is opgedeeld in ‘buurten’ gevormd door mensen uit bepaalde steden of landen. Deze zenden afgevaardigden naar de vergaderingen waar voorstellen worden besproken, bezwaren worden verwerkt, terug wordt gekoppeld naar de ‘buurten’ om vervolgens in consensus te besluiten.

Lees het complete verslag op Anarkismo.net.


Powered by Greymatter