Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/05/2005: "Helaas geen nieuws, wel aandacht"

De Toronto Star bracht zaterdag 2 juli Diego Garcia ter sprake als deel van de Amerikaanse goelag-archipel. Het is altijd goed als er aandacht aan besteed wordt, maar meer dan het vermoeden uitspreken kon ook deze krant niet: er wordt gemarteld, er is een kamp.

diego-garcia (36k image)
Paradijs of martelkamer?
Klik op meer

De verkiezingen op Mauritius zijn klaarblijkelijk gewonnen door L'Alliance Sociale, een monsterverbond van onder anderen de Arbeiderspartij en De Groenen. Er hoeft geen ander beleid verwacht te worden: hoe heterogeen de alliantie ook is, de "markteconomie" en de eisen van Wereldbank en IMF zijn bij haar in goede handen. Van Diego Garcia zal geen zwaarder punt gemaakt worden. Het is wel mogelijk dat de wederzijdse beschuldigingen van racisme door beide verkiezingsblokken "etnische" spanningen zullen oproepen.
De IWW (Wobblies) stellen dat er een zeshonderd leden tellende tak van de vakcentrale op Mauritius is. Meer dan dat deze geacht wordt te bestaan is er helaas niet over te vermelden.
Er gaan stemmen op om een "volksinspectie" in te stellen met betrekking tot de Amerikaanse martel-archipel. Hierbij is ook de naam van Diego Garcia gevallen. We wensen de inspeciŽnten sukses...

1 Reactie


Geef Diego Garcia terug aan de verjaagde inwoners! Laat alle gevangenen vrij!
liefde

zei: W.Mop op 05/07/2005 om: 15:19u


Powered by Greymatter