Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/05/2005: "Publieke omroep?"

Massa-ontslag is aan de orde van de dag. Al vele jaren intussen. Er is een hele wetenschap met dikke boeken, die zich "veranderkunde" noemt - maak een dik boek en je hebt vanzelf een wetenschap - en deze zogenaamde wetenschap houdt zich bezig met hoe je zoveel mogelijk blijft reorganiseren en ontslaan. Behalve natuurlijk de reorganisatoren zelf.

sloop (2k image)
Maar moeten we meer medelijden hebben met mensen van de omroep dan die van een schoenenfabriek?
Klik op meer

Wat is de publieke omroep in Nederland?
In het algemeen het vulles dat om de STER-reclame gedrapeerd is. Het zou huichelachtig zijn om eventueel uit nostalgische overwegingen er anders tegen aan te kijken.
Of bijvoorbeeld een uitzondering te maken voor Nova of voor Sesamstraat, van huis uit een Amerikaanse productie. Een oproep om de "publieke omroep" te sparen, uitgaande van Exotadeskundige Marcel van Dam, is natuurlijk helemaal de kus des doods. Er valt niets te slopen, want er is niets publieks aan. Het is altijd een kwestie van zogenaamde particuliere verenigingen geweest die de bescherming, neen: een monopolie, kregen van de overheid. En nu de overheid in het kader van de marktbevordering radio en televisie bevoordeelt waarbij het vulles geheel uit reclame bestaat hoeven er geen krokodilletranen gestort te worden.
Luister liever naar de G8-radio.
Dit is een hartekreet van een radiomaker die "ze" ooit om half vijf 's ochtends met zeven busjes kwamen halen (en die nog steeds niet weet of het eigenlijk de bedoeling was dat hij in zeven stukken werd gehakt). De enige van de "publieken" die iets liet horen over deze Nederlandse benadering van de vrijheid van meningsuiting was Dick Slootweg van de VARA. Maar dan wel in zijn columnachtige rubriek in De Volkskrant....
Het aardigste van de publieke omroep zit op het internet. Maar liever niet meer zeuren, mijnheer De Bie.


Powered by Greymatter