Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/04/2005: "G8: Blokkade gestart van nucleaire marinebasis Faslane"

Vanochtend (4 juli) is de blokkadeactie van de nucleaire marinebasis Faslane aan de westkust in Schotland van start gegaan.
315936 (27k image)
Rond 9.00 uur waren zon 2000 mensen bij de actie betrokken waarvan het de bedoeling is dat het een hele grote blokkade wordt!
Klik op meer.

De actie die georganiseerd wordt door Trident Ploughshares (TP) en de CND (Campagne voor Nucleaire Ontwapening) kwam later op gang dan de bedoeling was. Hoewel de gehele nacht activisten arriveerden, hadden sommige groepen last van verkeersproblemen.

Bij de Noordpoort stond de politie de activisten vanochtend om 8.00 uur reeds op te wachten. Zon 50 actievoerders startten hier met de blokkade, waarbij veel spandoeken over de hekken werden gehangen. Bij de Zuidpoort waren om 9.00 uur zon 250 mensen aanwezig die zogeheten lock-ons gebruiken waardoor ze aan elkaar vastgeketend zitten. Een persoon is via dit hek naar binnen gegaan. Ook mensen uit de omringende dorpen zijn bij de actie betrokken. Alle leeftijden zijn onder de actievoerders vertegenwoordigd.

Onder de aanwezigen bevindt zich een divisie van het Oproerig Clownsleger, de Rose en Zilver Sambaband, de Geishas voor Vrede alsmede Schotse parlementsleden als Thommu Sheridan en Mark Ballard. Men ondervindt veel hinder van de talrijke muggen, maar de sfeer is rustig.

Er is een enorme media-aandacht voor de blokkade. Tenminste tien satellietwagens zijn gesignaleerd. De journalisten richten zich vrijwel uitsluitend op de Noordpoort van de basis. Daar bevinden zich veel krantenverkopers van de Socialist Worker (trozkisten).

De politie is tot dusver extreem vriendelijk en hulpvaardig, hoewel ze soms tegen automobilisten lastig is vanwege het restrictieve parkeerbeleid rond de basis. Er zijn helikopters, een politieboot en enkele speedboten van het leger aanwezig.

Gisteravond kwam de politie naar het vredeskamp om deze te bezoeken, maar de toegang werd hen ontzegd. Later kwamen opnieuw vijf busjes agenten naar het kamp vanwege de vuren aan het begin van het kamp. Ze lieten drie agenten achter en vertrokken zonder incidenten te hebben veroorzaakt.

3 Reacties


smile smile smile smile

zei: :idioot: op 04/07/2005 om: 16:30u

smile smile smile smile

zei: :idioot: op 04/07/2005 om: 16:30u

oke

zei: gek op 04/07/2005 om: 20:30u


Powered by Greymatter