Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/03/2005: "Internationale oproep voor ‘Geen Grenzen’ acties (22-28 augustus)"

In Bulgarije en Griekenland zullen eind augustus aan beide kanten van de grens acties plaatsvinden onder de noemer ‘Geen grenzen’.
noborder_mauro (20k image)
De acties vinden plaats in het kader van solidariteit met immigranten en vluchtelingen en richten zich tegen grenzen, mijnenvelden en detentiecentra voor vluchtelingen.
Klik op meer.

De acties vinden in Bulgarije plaats van 22 tot 25 augustus waarop in Griekenland van 25 tot 28 augustus wordt aangesloten. Antiautoritaire, antiracistische, antikapitalistische groepen, organisaties en individuen worden opgeroepen deel te nemen aan de acties en discussies die aan beide zijden van de grens zullen plaatsvinden.

De precieze locatie van het kamp in Bulgarije zal op een later moment bekend worden gemaakt. In Griekenland zal de universiteit in de stad Xanthi (een van de belangrijkste steden in Thrace) als accomodatie fungeren, waar ook culturele activiteiten als concerten zulle worden gehouden. Tijdens het Griekse deel van de campagne zal er een actie bij de grens met Bulgarije plaats vinden, worden twee demonstraties georganiseerd (één in de stad Xanthi en één in de stad Komotini) en wordt er een actie op touw gezet tegen het vluchtelingen detentiecentrum dat tussen beide genoemde steden is gelegen.

De Griekse discussiethema’s zijn: grenzen en globalisering, Griekse grenzen de moslimminderheid in Thrace, het Griekse immigratiebeleid en de Europese situatie, presentatie rond detentiecentra voor vluchtelingen in andere Europese landen, antifascismediscussie en de Europese bijeenkomst van neo-nazigroepen die in september van dit jaar in Griekenland wordt gehouden.

Groepen of individuen die een bijdrage aan het programma willen leveren middels presentaties e.d. kunnen hun voorstellen inzenden. Gebruik hiervoor dit mailadres voor het Bulgaarse deel van de actie en deze voor de Grieken. Er is ook een algemeen mailadres.

Meer informatie is t.z.t. te zien op deze website.


Powered by Greymatter