Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/03/2005: "Armoedebestrijding in Ha´ti: gewoon doodschieten"

De "internationale interventiemacht" in Ha´ti trekt bijna dagelijks de 'sloppenwijken' in Ha´ti in, en na afloop blijken er altijd wel "leden van bendes" doodgeschoten. Enige verantwoording voor dit optreden hoeft natuurlijk nooit afgelegd te worden.
Op een persconferentie 17 juni wel:
pettigrew1 (54k image)
Canadese minister van buitenlandse zaken krijgt rode verf over zijn handen - om het bloed aan zijn handen te symboliseren
Klik op meer

Na de staatsgreep van 29 februari 2004 is de VS-Canadese-Franse interventiemacht, die een schaamlapje van de VN draagt, voortvarend aan het werk getogen. Er zijn zevenduizend ambtenaren ontslagen in het kader van het afslanken van de overheid. In plaats daarvan worden mensen aangenomen die goed liggen bij het regime in Washington. De verkiezingen worden voorbereid door het International Republican Institute, inderdaad: van de partij van Bush. Deze voorbereiding vindt plaats via de begroting voor ontwikkelingshulp.
Een deel van de voorbereiding bestaat uit het halveren van het aantal stembureaus in het kader van de veiligheid. "Het is hier Oostenrijk niet," zegt een van de verantwoordelijken, "dit is Ha´ti."
De premier die gevangengezet is na de staatsgreep heeft zijn hongerstaking hervat.
Wordt vervolgd...


Powered by Greymatter