Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/03/2005: "Ierse anarchisten op weg naar G8 aangehouden"

De eerste bussen met Ierse activisten op weg naar de G8 in Schotland zijn gisteravond (2 juli) door de politie aangehouden bij het verlaten van de veerboot waarmee ze aankwamen.
waiting (13k image)
Mobiele telefoonfoto van het wachten om te worden onderzocht

De politie stond de activisten op te wachten, die meer dan een uur werden opgehouden.
Klik op meer.

Iedereen werd individueel uit de bus gehaald om hun bagage aan te wijzen om vervolgens naar een ruimte te worden overgebracht waar de hele groep moest wachten tot de bus was doorzocht.

Hoewel van een grondig onderzoek geen sprake was, werd iedereen bij het verlaten van de bus gefilmd, waarbij de gezichten van betrokkenen goed in beeld werden gebracht. Ook diende iedereen een aankomstformulier in te vullen die in het kader van de terrorismewetgeving is ingevoerd. Exemplaren van tijdschriften als ‘Days of Dissent’ en het Ierse anarchistisch tijdschrift 'Red and Black Revolution’ werden in beslag genomen.

Er zijn twee interviews gemaakt tijdens het oponthoud door toedoen van de politie. Het eerste gesprek is gemaakt terwijl de bus werd doorzocht. Het tweede interview met dezelfde persoon werd gehouden nadat deze door de politie was gefouilleerd, waarbij genoemd anarchistisch blad in beslag werd genomen.


Powered by Greymatter