Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/29/2005: "De ontzagwekkende liefde van de Heer"

In de Disneylandstaat waar het jonge broertje van de zoon van George H.W. Bush gouverneur is staat de eerste religieuze gevangenis.
prison_cellblock (22k image)
Binnen Lawtey Correctional Facility
Klik op meer

Vooral ook de naam van de gevangenis - spreek hem met de 'southern drawl' uit - deed uw verslaggever in zijn ogen wrijven. "Dit moet een misplaatste grap zijn." Niet dus. Er zijn inmiddels tien "faith-based prisons" (waarom moeite doen het te vertalen?) in de Verenigde Staten en deze - oorspronkelijk gebouwd als goddeloze inrichting in 1972 - was de eerste. "De gevangenen zijn er overgeleverd aan een Hoger Gezag," jubelt het persbericht. Twee van de drie ex-gevangenen in de VS recidiveren en een degelijke bekering wordt geacht hen hiervan te weerhouden.
"Ik kan geen betere plaats bedenken om bij de ontzagwekkende liefde van onze Heer Jezus stil te staan dan door hier in de Lawtey gevangenis te zijn. God zegene u." Aldus sprak Bush tot de gevangenen.
Hier wordt de naam gebruikt van degene die gezegd heeft: "ik was die gevangene" (Matth. 25:36). Hier hoeft niet eens iets aan toegevoegd te worden over de scheiding van kerk en staat.

1 Reactie


floridas-faith-based-prisons
in 4 staten is een rechtszaak begonnen tegen dit soort gevangenissen gebaseerd op een in feite intolerante houding tegenover persoonlijk geloof.

zei: W.Mop op 29/06/2005 om: 12:41u


Powered by Greymatter