Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/23/2005: "Hongaarse anarchisten vragen financiële steun"

Hongaarse anarchisten van de groep Baricade vragen aan de internationale anarchistische gemeenschap financiële steun voor het lenigen van een schuld van de boekhandel Gondolkodó Antikvárium in Budapest.
Baricadelogo (27k image)
De boekhandel kamp met een schuld van ongeveer 2400 euro. Als gevolg hiervan loopt degene die de winkel drijft het risico hier financieel aansprakelijk voor te worden gesteld.
Klik op meer!

De schuld is het restant van het verblijf van de boekhandel in de Ó utca (Ó street), waar de winkel thans niet meer is gevestigd. Indien de rechtbank het kennelijk gevelde oordeel uitvoert kan de huidige boekhandelaar gevangen worden genomen, kan zijn flat geveild worden en loopt ook zijn familie het risico te worden vervolgd. Dat zou een groot verlies voor de beweging in Hongarije betekenen.

Vandaar dat het Baricade Collectief een internationale steunactie voor Gondolkodó is gestart. De beweging in Oost-Europa is immers zo arm als de ratten. Het volgende bankrekening is beschikbaar voor steun:
Baki László
OTP Bank Rt. folyószámlaszáma
11773023-00093516

Wellicht is het handig om eerst even te mailen naar Alexandra Hunyadi die bij de actie is betrokken. In Nederland is de Vrije Bond verzocht financieel bij te dragen.

Anarchistische boekwinkel Gondolkodó is gevestigd op Logodi utca 51, 1012 Budapest, nabij metrostation "Moszkva ter") en is open van open maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot18.oo uur. Hun emailadres is: gondolkodo@citromail.hu. Hun website is sinds kort niet bereikbaar.

1 Reactie


Hun website in het Engels, gewoon toegankelijk:
http://shmintaka.mahost.org/index_eng.html
Wie het Hongaars machtig is late het index_eng-deel weg.

2400 euro - ik ken boekhandels die zich er met grotere schulden doorgesleept hebben.

zei: C.Prul op 24/06/2005 om: 01:38u


Powered by Greymatter