Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/22/2005: "Tijd om te bepalen waar het allemaal op staat... [bijgewerkt 28 juni]"

Parallel aan en misschien zelfs voorafgaand aan xenofobie en racisme is het zuiverheidsdenken over "eigen flora en fauna".
Is het een vroegtijdige komkommer? Onwaarschijnlijk.
poema (83k image)
Niet de "Nederlandse" poema
Klik op meer

Er duiken wel vaker berichten op over gesignaleerde poema's in Nederland. Men zegt dat het dier het hier wel zou kunnen redden. Alleen, om zich hier te vestigen zijn er meer nodig, van verschillend geslacht, nietwaar.
Het is een gedachte van bijna onvoorstelbare schoonheid in volgepland ontworpen en intussen toch ook aan "de markt" overgelaten Nederland: een wilde grote katachtige, "roofdier" genaamd om het allemaal wat enger te maken.
Wie voor echte vrijheid is kan de poema niet anders dan het beste wensen, en lange zoniet blijvende onvindbaarheid.
Men zegt dat er af en toe lynxen over de grens komen, vooral in Limburg. Die dieren (er)kennen nu eenmaal geen staatsgrenzen. Maar lynxen zouden geen "faunavervalsing" zijn, want die zijn hier vakkundig uitgeroeid en kunnen dus geacht worden hier thuis te horen.
Het zelfde geldt voor de wilde kat, niet te verwarren met de quasi-wild rondlopende wiskasmonstertjes (spelfout moedwillig) die voor de lol zangvogels te lijf gaan.
Af en toe verdwaalt er een (ook weer) naar Limburg, uit Eifel of Ardennen. Maar de eerste echt erkende is in de buurt van Nijmegen waargenomen. Het zou kunnen dat "de poema" een lynx of een wilde kat is, ook al lijken ze maar heel oppervlakkig op elkaar. De wilde kat wordt trouwens niet groter dan Minoesje. Is wel wilder. Hier is er een, illustratie genoeg waarom wij allen als één mens achter De Poema moeten staan.
wildekatachtertralies (31k image)
Addendum 28 juni
Beelden die Pantera laat zien en die zeker de bewuste poema zouden betreffen laten nogal duidelijk zien dat het niet om een poema gaat. Hoogstwaarschijnlijk om een groot uitgevallen verwilderde huiskat, en in het beste geval een verdwaalde wilde kat, als boven afgebeeld. Mocht het toch niet "de" poema zijn: nog steeds het beste toegewenst aan hem of haar....

1 Reactie


De Poema wordt door Pantera (middels door een radiowedstrijd gekozen naam)Winnie de Poemha genoemd. Er zijn ook foto's gemaakt van het beest door diezelfde stichting (stond op teletekst) maar ik heb ze nog niet gezien.
Overgens de foto's schijnen erg vaag te zijn. Winnie schijnt overgens, volgens hetzelfde teletekst bericht, 4 hazen groot te zijn. Hazen fucken ook als konijnen en misschien hebben ze een quadrootje gefotografeerd. Hazen fokken net zo hard als konijnen schijnt.
Nou voor wie meer wil lezen:
Winnie de Poemha

zei: Bolus op 23/06/2005 om: 21:38u


Powered by Greymatter