Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/20/2005: "Yo soy un hombre sincero..."

Idyllische plaatjes van de officiŽle site van de Amerikaanse marine "van onze enige basis op communistische grond" (een grondsoort die ik niet bij aardrijkskunde heb gehad overigens). Vooral die rechtsboven - roept het niet een beeld op van een mooie wereld?
gunatanamo (180k image)
Con los pobres de la tierra quiero yo mi suerte echar
Klik op meer

Waarschijnlijk is voor verscheidenen die dit lezen Amnesty International niet de meest geliefde mensenrechtenorganisatie. Maar dit is niet het ogenblik om het daarover te hebben.
Amnesty heeft het wereldomspannend net van gevangeniskampen dat de VS er de laatste jaren op nahoudt omschreven als de goelag-archipel van deze tijd.
Het Amerikaanse regime, dat Amnesty graag citeert als het er om gaat bombardementen op of invasies in landen te rechtvaardigen, spuwde vuur. Het stond nu vast dat deze organisatie moreel door en door verrot was, "es ist nicht wahr", "wij hebben vijftig miljoen mensen democratie bezorgd en nou gaan zij een potje zeuren" enzomeer.
Amnesty houdt vol en gaat juist in de aanval. Dat doen ze niet voor niets - een bezwaar tegen Amnesty zou juist hun voorzichtigheid moeten zijn (om op bovenstaande toch even terug te komen). Dit verdient wel degelijk steun. Handtekeningenactie via deze site.

Spaanse citaten uit het bekende lied Guantanamera.
"Ik ben een eerlijk man...ik wil mijn lot delen met de armen van de aarde".


Powered by Greymatter