Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/20/2005: "Lori Berenson - schrijf haar eens"

Niets zo belangrijk voor een gevangene dan een levensteken uit de buitenwereld, dat deze aan haar of hem denkt.
Dit geldt niet alleen voor politieke gevangenen, maar natuurlijk ook voor hen. Bovendien is aandacht, zeker vanuit het buitenland, van belang om degenen die de gevangene vasthouden er aan te herinneren dat deze niet vergeten is.
limaportrait_small (4k image)
Lori Berenson, al tien jaar opgesloten in Peru
Klik op meer

Ze werd uit een stadsbus geplukt. Beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie (Tupac Amaru), speciaal van het voorbereiden van een gijzeling van het Peruaanse parlement. Ze was wel eens als verslaggeefster in het Congresgebouw waargenomen, met fotografe - hoogst verdacht.
Zij ontkent ten stelligste. Zij beklemtoont helemaal niets in geweld te zien. Zij zal niet ontkennen dat zij naar een andere inrichting van de maatschappij streeft...
Zij werd berecht door mannen die een bivakmuts ophadden zodat ze onherkenbaar waren - dit moest onderstrepen wat voor gevaarlijke terroriste zij was. Anderhalf jaar nadat zij gevangengenomen was voerde het Tupac Amaru-leger een gijzelingsactie uit, waarin men vrijlating eiste van alle gevangenzittende leden, en van alle ten onrechte van lidmaatschap van het leger beschuldigde politieke gevangenen. De Peruaanse justitie zag dit als een bevestiging van haar belangrijke rol bij Tupac Amaru.
Haar levenslange gevangenisstraf is ingekort tot twintig jaar. Zeker voor een onschuldige is iedere dag er een te veel.
Je kunt haar direct schrijven - in het Spaans of het Engels -, je kunt ook een email sturen naar haar ouders die haar binnenkort weer opzoeken.
Adresgegevens via deze site.
Lori helpen betekent ook andere (politieke) gevangenen in Peru en elders helpen.

1 Reactie


Sterkte Lori!
Een kaartje komt eraan! smile

zei: Anna op 20/06/2005 om: 19:14u


Powered by Greymatter