Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/15/2005: "Politie intimideert anti-oorlogsactie van Anarchist Action (VS)"

Een anti-oorlogsactie van Anarchist Action in Palo Alto (VS) op 25 juni zal onder zware politietoezicht komen te staan, zo heeft politiechef Lynne Johnson aangekondigd.
AnarchistAction1 (6k image)
Het doel van de actie waar zo'n 800 tot 1000 deelnemers worden verwacht, is het 'veroorzaken van economische schade', aldus de politieman.
Klik op meer!

De politie beroept zich op informatie die ze heeft ontvangen. "We zullen een groot aantal agenten beschikbaar hebben waaronder een eenheid met paarden uit San Jose" die getraind is in het beheersbaar houden van grote menigten", aldus Johnson.

Ze meent dat Palo Alto als plaats voor de actie is gekozen "omdat ze geloven dat Palo Alto een soft doelwit is". Ze zegt dat de organisatoren mogelijk voor een verrassing komen te staan, ondanks het feit dat twee agenten die in de groep trachtten te infiltreren, zijn ontmaskerd.

"We hebben een verleden in Palo Alto om mensen te helpen hun grondrechten te uiten", vertelde Johson aan The Weekly, een plaatselijk blad. Ze meent dat de groep van
Ze waarschuwt dat minderjarigen die worden gearresteerd en worden veroordeeld voor vandalisme "hun kansen om naar het hoger onderwijs te gaan om zeep kunnen helpen". Volgens haar zou het plaatselijke Stanford-College gesteld hebben dat wanneer studenten van hun opleidingen veroordeeld worden voor vandalisme hun inschrijving gevaar loopt.


Powered by Greymatter